Bennekom en DTS EDE kunnen opmaken voor de nacompetitie (0-1)

Vanmiddag heeft DTS Ede de Edese derby in en tegen Bennekom met 1-0 verloren. Kansen op meer waren zeker aanwezig, maar het vizier stond vanmiddag niet op scherp.

https://lh3.googleusercontent.com/bIVzgBhE5RLn314oJujlSD0g9DDBZRQTLCUPg_ZN4dqnOw2aAgBpLaBz0EfDDmya2crc1piDqfaIzVsR2wIk5DSMOhq58WEZ8G2gychzycrz08s1oERXa2NYSGc_jQ-df4EeG_Xs4h8eJF-7-SEbeY-6Da98FiXPFusptDiSSQDK4sGU82KAixe92zqrZgNasBZ2oxCH8RBtGBcxqfToAOS9XWT2oOzyhh3afYt-TsON_M8TfrcodYhZShTnqZdCSAmnVOPlncIoWIVw-onEmupg75qwFR9fRLzMvPztBBeIQJ4Yojp5ldSqgx02DpWK0RUfCxH_uWlSYcc3G4-WytbS8-KdEG1i9nM0tohBo5yuXuVwpf7hk2JS4yPw9vr6V1slGuimH0mB-9GW7RfaiH5PPAne88-6pLV1jsI7wN32FPIVlwFnaoa89MFhBsSuYhKLRzsR5ZYG8FXzm3DghPolskQHqygsbMDn4-BPoRJc4id300bgXOS6p0UcQYiCXU7LWhornnM_n40JjcrOKoqVOWQTQ-VFf_RS1maaEzKnWwim7Q6GtEv2s3kiU8erFHvTb6VMuWsWJU9cpDx-gGfHZA8sYqN3vDQi58uZYR9nJFUvi4e7Y24OnUvWcg7uBMDgTrvP_4JvzonJsOLq3iZlSNY5yME7DX8YH3LaEwPLl_n2K11mT3BWPOTzlBpMb1ZrljZlZ1YgJ59bmxfjQuhv0g=w640-h480-no

Vandaag stond het laatste reguliere competitieprogramma op de kalender. In een heuse Edese derby was er nog kans op het behalen van het kampioenschap voor Bennekom. Voor DTS Ede stond alleen de spreekwoordelijke eer nog op het programma. Het heenduel in Ede werd destijds met 1-2 gewonnen door de Bennekommers.

Onder een rood witte entourage werd er om half drie afgetrapt, net als bij de andere wedstrijden in de eerste klasse D. Bennekom ging uiteraard op jacht naar een doelpunt, maar trof in DTS Ede een gevaarlijke tegenstander. Het was in minuut vijf dat een diepe bal op Jeroen Cramer eindigde bij Jamal Ouassif die direct uithaalde. De bal smoorde in de zestien. Het duel werd meteen een wedstrijd, want Bennekom was enige minuten later gevaarlijk met een schot wat net naast ging. In de tegenstoot was het Frank Hol die naast schoot en even later, een assist van Mohamed Laukili, net miste met het hoofd in kansrijke positie. Het was ook een fase waarin Bennekom in twee keer raken het middenveld over stak. In de 11e minuut zorgde dit voor de openingstreffer. Twee man warden vrijgespeeld, met een luchtje van buitenspel, en Irey Sadal kon eenvoudig binnen tikken; 1-0. Er volgde nog een goede kans voor Bennekom, maar DTS Ede herstelde zich en kwam beter in de wedstrijd. Ondertussen scoorde SDVB de gelijkmaker in Nijkerk en werd alles wat Bennekom lief heeft nog enthousiaster. Er volgde enige dotten van kansen voor de Edenaren. Een fantastische assist van Jamal Ouassif werd niet voldoende afgedrukt door Frank Hol. Een kopbal van Jeroen Cramer werd op knappe wijze door doelman Christian de Haan over het doel getikt en ook ging een inzet van Jamal Ouasif net naast.

Het tweede bedrijf was helaas een stuk minder aantrekkelijk. NSC zette orde op zaken en nam afstand van SDVB, waardoor de kansen van Bennekom op een kampioenschap per minuut afnamen. De ambiance werd minder, het spel evenzo. DTS Ede wisselde ondertussen enige malen en creeerde de beste kansen. In de 68e minuut was het Jamal Ouassif die voorlangs het doel schoot na prima voorbereidend werk van Aouar Tmim. In de 77e minuut was de goed ingevallen Roy Ploeg dichtbij een treffer; zijn inzet ging in het zijnet. En in de 78e minuut kwam de thuisploeg goed weg dat de referee geen penalty zag in de duw van achteren op Jamal Oaussif binnen de zestien meter. Bennekom kwam er nog enige malen dreigend uit, maar het geloof in de titel was zichtbaar weg. In de slotminuten hadden Roy Ploeg en Jamal Ouassif (net naast, bal voorlangs) de verdiende gelijkmaker kunnen maken, maar het vizier stond vanmiddag niet op scherp. In de slotseconden was Joel van Wijk nog dicht bij met een kopbal die op het dak van het doel kwam.

Daarmee is de reguliere competitie afgelopen en kunnen beide Edese teams zich op maken voor de nacompetitie, waarin Bennekom de eerste ronde is vrijgeloot. DTS Ede zal waarschijnlijk aan moeten treden in Groningen tegen Oranje Nassau. Meer over het verloop van de nacompetitie later op deze site.

Bennekom – DTS Ede 1-0 (1-0)
Doelpunt: 11. Irey Sadal
Gele kaarten: Joel van Wijk, Jelmer Goedhart, Kevin Velthuizen, Rob Delleman, Fabian Mosle

Bennekom:
Christian de Haan, Nick Stienstra, Jonathan Slootmans, Fabian Mosle (74. Ismael Antonio), Luc Dolphijn, Rob Delleman, Mourad Marbouh (69. Kaj Schuppers), Jeffrey Rutgers (80. Mark van Steenbergen), Jelmer Goedhart, Quincy Veenhof, Irey Sadal.

DTS Ede:
Robin Franken, Bram Holtman (46. Joel van Wijk), Kevin Velthuizen, Jordi van Dalen, Jesse Buikema, Jurrien van der Horst (55. Roy Ploeg), Mohamed Laukili, Anouar Tmim, Jeroen Cramer (71. Geert de Jong), Frank Hol, Jamal Ouassif.