NIVO Sparta op drempel van historisch kampioenschap (Voorbeschouwing)

N.I.V.O.-Sparta maakt zich op voor een zinderende afsluiting van het seizoen 2018-2019.

 

Mogelijk historisch kampioenschap voor N.I.V.O.-Sparta 1

Voor het eerst sinds het seizoen 2004-2005 kan het eerste elftal van N.I.V.O.-Sparta zich weer tot kampioen kronen. Na de zinderende ontsnapping in Dordrecht tegen EBOH (2-3 winst, na 2-0 achterstand) heeft de ploeg van Theo de Boon alles in eigen hand.

 

N.I.V.O.-Sparta leidt in de Tweede Klasse F met 53 punten uit 25 duels. Papendrecht en Pelikaan volgen met 51 punten. Voor N.I.V.O.-Sparta is winst of zelfs een gelijkspel, vanwege een fors beter doelsaldo dan beide concurrenten, voldoende. Zo spannend zal de ploeg van Theo de Boon het niet willen maken.

 

Zaterdag 25 mei om 14.30 uur treft N.I.V.O.-Sparta met VV Zwaluwe echter een tegenstander die het niet mag onderschatten. In de tweede seizoenshelft wist de promovendus directe degradatie te vermijden. Nummer twaalf VV Zwaluwe hoopt met een goed gevoel de nacompetitie in te gaan. Vanwege een mogelijk kampioenschap verwelkomt N.I.V.O.-Sparta de burgemeester van Zaltbommel, Peter Rehwinkel, als bijzondere gast tijdens het duel met VV Zwaluwe.

Mis deze unieke kans niet! We hopen op een zo’n groot mogelijke opkomst. Aansluitend hopen we op een mooi feest met vanaf 17.00 uur een barbecue verzorgd door de BBQKampioen.

 

Kans op nog meer feestmomenten

Niet alleen voor N.I.V.O.-Sparta 1 staat er zaterdag iets op het spel. Dat geldt ook voor N.I.V.O.-Sparta 2. De ploeg van trainer Niels Blom heeft aan een gelijkspel tegen VVAC 2 voldoende om de periodetitel en daarmee deelname aan de nacompetitie veilig te stellen. Een knappe prestatie voor de ploeg die vorig jaar promoveerde naar de Reserve Eerste Klasse.

 

Tot slot maakt N.I.V.O.-Sparta 5 kans op de titel. Hiervoor moet het op bezoek bij koploper Achilles Veen 3 winnen.