Voorbeschouwing l FC Zutphen (zat.) moet naar kansloze operatie bij koploper

FC Zutphen gaat in de voorlaatste wedstrijd van deze competitie op bezoek bij koploper DOS Kampen. De gastheren uit Kampen staan samen met Sparta Enschede aan kop, met even veel punten, maar wel een aanzienlijk beter doelsaldo. In de laatste wedstrijd spelen beide ploegen in Enschede tegen elkaar. Sparta speelt in deze ronde tegen de concurrent van FC Zutphen namelijk de Esch uit Oldenzaal.

 

Normaal gesproken is deze wedstrijd voor de Zutphenaren een kansloze operatie. De thuiswedstrijd ging voor FC Zutphen met 1-5 verloren.  Maar we hebben de afgelopen weken in het voetbal gezien dat alles mogelijk is.

In diverse interviews en gesprekken met de jongens uit het 1e elftal komt naar voren dat men een vriendenteam is. En dat is begrijpelijk als je jaren lang met elkaar in de jeugd samen gespeeld hebt. Het gaat echter op dit moment moeizaam, en de laatste wedstrijd tegen WVF was niet goed. Maar FC Zutphen heeft wel laten zien dat men wel degelijk goed kan voetballen. Natuurlijk zal er teleurstelling zijn, dat het op dit moment niet lukt, maar als echte vrienden van elkaar pak je samen de draad weer op, en ga je vol voor de volgende wedstrijd. Als echte vrienden laat je elkaar niet in de steek, maar ga je samen voor een goed resultaat. Het is een kwestie van samen verliezen en ook samen successen vieren.

 

In dat opzicht herhaalt de geschiedenis binnen FC Zutphen zich. Jaren geleden begon ook een vorige zeer succesvolle generatie, die toen nog jong was, aan de klus. Die bestond o.a. uit Wouter en Tom de Haan, Jeroen Luijkman, Niels van Duijn, en Wilco van Osch. Ook deze jongens begonnen moeizaam met een degradatie naar de 3e klasse. Maar ze hielden met elkaar vol, en schopten het uiteindelijk tot het op het op 1 na hoogste amateurniveau. Dat ging ook niet zonder slag of stoot gepaard. Daarmee wil natuurlijk niet gezegd worden dat de huidige generatie het voorbeeld van degradatie moet volgen. Wat hier wel uit blijkt is, dat je nooit in paniek moet raken. Na regen komt altijd weer zonneschijn.

 

DOS en Sparta zullen zich al aan het voorbereiden zijn op de apotheose van deze competitie. Maar als FC Zutphen met haar jeugdig elan vol de strijd aan gaat, en ook nog het scoreverloop mee heeft, zal het de jongens van DOS dun door de broek gaan lopen. Daar moet naar gestreefd worden. Een prachtige uitdaging, waar ook nog eens niets te verliezen is. De wedstrijd op sportpark De Maten in Kampen begint om 1500 uur.

Hieraan voorafgaand speelt het 2e elftal om 12.15 uur tegen DOS Kampen. Deze jongens speelden afgelopen zaterdag uitstekend tegen WVF, dat veel hoger op de ranglijst stond. Hopelijk kunnen ze deze vorm vast houden, en zo een goed voorbeeld vormen voor het 1e elftal.