Rietmolen legt titelkandidaat Overdinkel op de pijnbank

Aan de maar liefst tien wedstrijden durende Overdinkelse zegereeks komt een einde in Rietmolen. Een 3-3 eindresultaat is het verdict na zo’n 100 minuten hevige strijd. Rietmolen heerst in de eerste helft, komt terecht 2-0 voor en ziet Overdinkel nagenoeg niet gevaarlijk worden.

Na rust vechten de gasten voor hun laatste kans en weten in een knotsgekke slotfase een gelijkspel uit het vuur te slepen. Door het puntverlies heeft Overdinkel de titelrace niet meer in eigen hand, maar door het ene punt houdt men hoop.

‘Rietmolen knikkert Overdinkel uit titelrace’ was de kop die ik al een week op de plank had liggen voor dit verslag. Iets met de wens en de gedachte, maar wel gebaseerd op de wetenschap dat Rietmolen in dit soort potjes altijd iets extra’s kan brengen en topploegen serieus pijn kan doen. Die kop kon in de prullenbak na de 3-3 in de 99e minuut, maar daarover later meer. Eerst maar eens even terug naar de uitwedstrijd. Toen schreef ik in het verslag: “Maar is dit Overdinkel nou een kampioenskandidaat? We kunnen het ons niet voorstellen”. Nou, inmiddels kunnen we het ons wél voorstellen. De reeks die het heeft neergezet is indrukwekkend te noemen. Tót vandaag werden er tien wedstrijden op rij gewonnen, waarvan zes zonder tegentreffer. En dus is men na een valse start – de eerste drie competitieduels gingen verloren – volop in de race om de titel. De opdracht is duidelijk. Drie keer winnen en men is kampioen. En dus komen de Overdinkelnaars vol vertrouwen naar sportpark De Wieken. Men fanfaronneert er lustig op los, maar beseft zich ook terdege dat er vandaag een zeer lastige tegenstander wacht. Men is een beetje bang voor Rietmolen, en terecht natuurlijk. De thuisploeg heeft (ex-)titelkandidaten UDI en De Tubanters al de nodige punten afgesnoept en zal er graag nog een aan dat lijstje toevoegen. Het is dat Robbin Dieperink op vakantie is, maar anders had ik kunnen melden dat Rietmolen over een complete en volledig fitte selectie beschikt. Ik herhaal, compleet en volledig fit! Dat is in deze fase van de competitie toch wel bijzonder te noemen. Zelfs brekebeentje Patriek Piepers mag weer spelen na een herstelperiode van liefst elf weken na de gebroken elleboog die hij opliep tegen Rekken. Hij begint desalniettemin op de bank. Naast hem zit een debutant: O19-junior Teun Lankheet is vandaag reservekeeper.

Rietmolen begint zoals we de laatste weken gewend zijn; scherp, geconcentreerd en zeer goed voetballend. Achterin staat het als een huis, er is volledige controle op het middenveld en de offensieve linie is bij vlagen levensgevaarlijk. Overdinkel krijgt gewoon geen poot aan de trapper. Al na een krappe tien minuten opent Rietmolen logischerwijs de score in de persoon van, wie anders, Sander te Rietmole. Hij kan een laag ingebrachte bal van Dennis Vrielink achter doelman Breukers tikken. De assist van Dennis is slechts een van zijn hoogtepunten in de eerste helft. Met een keur aan functionele frivoliteiten stuurt hij menig Overdinkelnaar het bos in. Bij de gasten lijkt de spanning de overhand te hebben. Simpele ballen komen niet aan en verdwijnen zelfs meermaals over de zijlijn. Een schotje van Klein Robbenaar is het enige wapenfeit voor rust. Men verzandt in onderling gebekvecht en gemopper op de scheids. Voor rust valt dan nog de verdiende 2-0 uit een geplaatste vrije trap van Joren Vrielink met links in de verre hoek.

In de rust beseffen de gasten dat het over een andere boeg moet, verlies betekent namelijk geen kampioenschap. Door een wissel en wat omzettingen wordt er veel druk vooruit gezet, met in de eerste fase na rust slechts wat speldenprikjes tot gevolg. Na een uur spelen de eerste echt grote kans voor de roodzwarten als Jesse Schipper door de as opstoomt maar mist. Het is de opmaat van een serie kleine en grote kansen voor de bezoekers. Na nog een aanvallende wissel én een grote Rietmolense kans, Karsten ter Braak volleert hard over, komt Overdinkel uit een scrimmage-situatie tot scoren. Het is dan al de 80e minuut. De goal brengt nieuwe hoop bij de titelkandidaten in deze slopende vechtwedstrijd. Door de vele blessurebehandelingen geeft de arbiter al aan veel tijd bij te zullen trekken. En de kansen blijven komen. Een vrije trap van Overdinkel wordt gepakt alvorens aan de andere kant Rietmolen ten aanval trekt. Het vlagsignaal van de eigen grensrechter brengt een Overdinkel-verdediger zo in de war dat hij prompt de bal langs zijn eigen sluitpost werkt: 3-1! Trainer Meijerink trekt bleek weg, als hij door de grond kon zakken deed ‘ie het. 86e minuut al, het móet de beslissing zijn. Maar we gaan nog zeker een kwartier door, aldus de ref. En dus geven de gasten niet op, hun vechtlust valt te prijzen. Het betaalt zich nog uit ook. 94e minuut, corner Overdinkel, alle hens aan dek voor Rietmolen. Ondanks het blauwwitte fort dat wordt opgetrokken, is het spits Stoffels die de 3-2 kan aantekenen, oef. Eenzelfde situatie in de 99e minuut, maar dit keer uit een verre ingooi. 20 man in de zestien, en maar hopen dat ie goed valt. Het gebeurt niet. Bij de tweede paal is het Schipper die hard kan afronden. 3-3, het is onbestaanbaar.

Ondanks de late gelijkmaker is de deceptie bij Overdinkel groot, zeer groot. Spelers liggen uitgeteld op de grond, een enkeling in tranen. Stafleden stupéfait door hetgeen zojuist gebeurd. Ook bij Rietmolen sippe gezichten, al is het alleen maar vanwege het opnieuw in de slotfase uit handen laten glippen van een overwinning. Toch is het punt voor Overdinkel een héél belangrijk punt want het heeft daardoor toch nog een kleine kans kampioen te worden. Dan moet het de komende twee duels winnen, waarvan de laatste tegen koploper TVO, én hopen op een misstap van UDI. Want laatstgenoemde kan wel eens de lachende derde worden, of eerste dan dus. Afijn, u snapt wat ik bedoel.

Rest ons Neede te feliciteren met het kampioenschap van 5B. We kijken alweer uit naar de geweldige derby’s die dat volgend seizoen gaat opleveren. Eerst nog even dit seizoen goed afsluiten. Voor Rietmolen nog twee potjes, BSC Unisson uit en Buurse thuis. De vorm is goed en de sfeer nog beter dus laat maar komen!

Door: Jean le Tieb