Rampseizoen NEC in Waalwijk ten einde (FOTOALBUM)

NIJMEGEN – Het seizoen is ten einde voor NEC. Ondanks de goede basis die vrijdag in Nijmegen werd gelegd (2-0), ging het dinsdag in Waalwijk alsnog mis: 3-0. Daardoor komt er een rigoureus einde aan het seizoen van NEC, dat de hoge verwachtingen het nabije seizoen niet wist waar te maken.

Tekst: RN7.nl

Bij NEC kon het dinsdagavond twee kanten op. Het had de voorsprong kunnen verdedigen óf op zoek kunnen gaan naar dat ene belangrijke uitdoelpunt, zodat de ploeg uit Waalwijk minimaal vier keer moest scoren. Al snel bleek de tweede optie het geval. Er werd druk gezet tot het doelgebied van RKC-goalie Ettiene Vaessen, maar de grootste kansen waren in het eerste kwartier voor de thuisspelende ploeg. Zo kon een bekeken bal van vleugelspeler Emil Hansson net niet worden binnengetikt door Stijn Spierings, terwijl Mattijs Branderhorst even later aan de bak moest bij een vrije trap van Dylan Seys.

Een spektakelstuk was het in de eerste helft nog niet. De ploegen stelde zich in Waalwijk op als twee bange honden; er werd veel geblaft, maar tot dreigende situaties leidde dit nauwelijks. Daardoor leek de wedstrijd in geen velden of wegen op een duel om promotie. Pas in de laatste minuten van de eerste helft barstte de strijd écht los. Fenomenaal combinatiespel tussen Jonathan Okita en Jordi Bruijn kon door de eerstgenoemde niet worden afgerond, terwijl Bruijn kort daarna de voeten van doelman Vaessen raakte in een één-op-één kans.

Net toen de Nijmeegse bezoekers beter in de wedstrijd leken te komen, rammelde de Waalwijkenaren alweer aan de poort. Eerst via Spierings, die van een kleine afstand op Branderhorst stuitte. VAR-arbiter Jochem Kamphuis stuurde scheidsrechter Joey Kooij naar het scherm, maar hij vond het te weinig voor een strafschop. Nog geen vijf minuten later ging de bal alsnog tegen de touwen. Een simpele voorzet kon niet worden weggewerkt door Leroy Labylle, waar vleugelaanvaller Dylan Seys optimaal van profiteerde. Met een volley schoot hij raak in de onderhoek: 1-0.

Tweede helft

De thuisploeg voelde dat er mogelijkheden lagen en ook na rust vlogen de Geel-blauwen uit de startblokken. Een schot van linksbuiten Hansson kon al na twee minuten klemvast worden gepakt door Branderhorst. Aan de andere kant moest Vaessen voor het eerst in de tweede helft aan de bak, nadat Okita vanaf zestien meter op doel schoot. Ook Mario Bilate kon na een actie van Daan Rienstra niet afronden, maar het leek een kwestie van tijd voordat RKC haar tweede goal van de avond

 

HGV FOTOGRAAF: GERALD VAN ZANTEN

KLIK HIER VOOR HET ONLINE ALBUM