Jeugdvoetbal l Een bijzondere titelstrijd Hierden MO13-1 tegen Hierden MO13-2

Zaterdag 11 mei 2019 was een mooie dag op sportpark Mheenzicht in Hierden, niet alleen omdat de zon uitbundig scheen maar vooral omdat de meidenteams MO13-1 en 2 het tegen elkaar moesten opnemen.

Dat op zich is misschien niet zo bijzonder maar wel omdat beide teams de eerste 7 wedstrijden in hun gezamenlijke competitie zonder puntverlies bleven. Vandaag viel waarschijnlijk de  beslissing om het kampioenschap. VV Hierden is, met in totaal 5 meidenteams en 2 damesteams, in de regio goed vertegenwoordigd in het damesvoetbal. Reden genoeg om deze wedstrijd extra luister bij te zetten met een feestelijk tintje. Een opkomst net als het 1e herenelftal met vlaggen, confetti en muziek gaf deze wedstrijd een mooie start.

De wedstrijd zelf was spannend omdat MO13-2  lang uitstekend verdedigde en MO13-1 de vele kansen niet wist te verzilveren. Diep in de 2e helft viel de bevrijdende maar zeker verdiende 1-0 voor MO13-1 die daarmee het kampioenschap bijna niet meer kan ontgaan.

Dank aan alle betrokkenen die deze wedstrijd tot iets onvergetelijk hebben weten te maken.