Verrassende wending 4e klasse B l Stroe kan zaterdag in Wageningen toch kampioen worden

Stroe staat dankzij de 2-6 overwinning op Wodanseck en het onverwachte puntverlies van Veluwse Boys op de drempel van het kampioenschap van de 4e klasse B.

Zaterdag speelt de koploper uit de Veluwe in Wageningen tegen GVC de laatste competitiewedstrijd, winst is voldoende voor de titel en promotie naar de 3e klasse. Tegenstander GVC heeft echter dubbel belang bij winst: de Wageningse studentenformatie is nog in de race om de derde plek en heeft belang bij een periodetitel voor Veluwse Boys. Wanneer Stroe de titel pakt, kan het zijn dat Veluwse Boys zich spaart voor de nacompetitie en op 25 mei de laatste wedstrijd tegen Ede/Victoria laat lopen waardoor Dodewaard de tweede periodetitel pakt.

Winterkampioen Stroe leek lange tijd af te stevenen op de titel en directe terugkeer naar de derde klasse. Eind april werd echter op bezoek bij Dodewaard duur puntverlies geleden (2-2). Hierdoor leek Veluwse Boys op weg naar het verrassende kampioenschap. De roodgele formatie uit Garderen verloor zaterdag echter onverwacht twee dure punten bij rivaal WVV Wageningen (1-1). Hierdoor staat Stroe, dat de laatste competitieronde vrij is, op pole position voor de titel. Stroe verloor dit seizoen tweemaal, waarvan met 0-2 thuis tegen GVC.

De Wageningse studentenformatie is de verrassing van het seizoen. Na de winterstop verloor de formatie van trainer Riza Bican echter vier wedstrijden op rij en leek het seizoen teleurstellend te eindigen. GVC won zaterdag in en tegen Harskamp (1-5) echter alweer voor de vierde maal op rij en staat in punten gelijk met Fortissimo. De formatie uit Ede speelt misschien wel het mooiste voetbal van de competitie, maar kan ook maximaal op plek drie eindigen. GVC en Fortissimo staan in punten gelijk, maar het doelsaldo van de ploeg uit Ede (+40) is beter dan van GVC (+34). Bovendien is het resterende programma van Fortissimo met Wodanseck thuis en Harskamp uit makkelijker dan van GVC: Stroe en Wageningen. Fortissimo lijkt dus derde te worden, waarmee het zich net als Stroe of Veluwse Boys plaatst voor de nacompetitie.

Normaal gesproken zou de vierde positie in de eindstand voor GVC voldoende moeten zijn voor een nacompetitieticket. Dan moeten de studenten echter niet meer ingehaald worden door Dodewaard dat vier punten achter staat en een veel minder doelsaldo heeft en Dodewaard moet de tweede periodetitel niet winnen. Wanneer Veluwse Boys echter niet tweemaal wint, zijn overwinningen van de formatie uit de Betuwe tegen Wageningen (thuis) en Wodanseck (uit) voldoende voor het derde nacompetitieticket.

Zaterdag valt in ieder geval de grootste beslissing bij de topper tussen GVC en Stroe, aftrap om half uur op Sportpark De Bongerd in Wageningen.

©Door onze redactie