Hard werken loont niet voor DFS tegen koploper (0-2)

Onder heerlijke zomerse weersomstandigheden begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. In de eerste helft was de koploper uit Sassenheim voetballend de betere ploeg.

Nadat Ter Leede een bal voorlangs kopte redde doelman Veeneman uitstekend op een kopbal van de bezoekers waarna een te felle tackle van Davelaar op de rand van de zestien een penalty opleverde die door Bok feilloos werd benut, 0-1. Voor DFS schoot Arends een voorzet vervolgens in het zijnet waarna de Sassenheimers de voorsprong verdubbelde. Na een schwalbe in de zestien gaf de matige scheidsrechter een corner die door Zandbergen werd binnen gekopt, 0-2 Na een vrije trap van DFS in de muur gingen beide ploegen aan de thee.

 

In de tweede helft zagen we een hardwerkend DFS, dat knokte voor een beter resultaat. Nadat een kluts niet meer dan een corner opleverde stuitte Arends en Raterink, met een afstandsschot, op doelman Bekkers. Ter Leede beperkte zich vooral tot het verdedigen van de voorsprong. Nadat ook Kiriwenno de prima doelman Bekkers op zijn pad vond teisterde Raterink de paal. De bezoekers stelde hier niet veel meer tegenover, zodat DFS met 0-2 ten onder ging.

Door de winst van concurrent Nootdorp, dat tot twee punten is genaderd, is de inhaalwedstrijd tegen Capelle van paasmaandag wellicht allesbepalend voor het verloop van het restant van de competitie in de Hoofdklasse A.

Op paasmaandag 22 april speelt DFS om 14:30 uur uit tegen Capelle.

DFS: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen (63.Mattheys Kuypers), Corné Davelaar, Lorenzo Davids, Jim van Alst, Marc Halaux (69. Gijs Grootendorst), Marijn de Kler, Remy Raterink, Zefanho Kiriwenno (77. Noë Bokila), Luciën Dors, Jeffrey Arends.

 

Gele kaart sv DFS: Corné Davelaar, Melvin van Osenbruggen, Remy Raterink

Door:Corné Meijering