Voorbeschouwing l Oirschot ontvangt op tweede paasdag Alverna

Alverna moet paasmaandag op bezoek bij Oirschot V, dat in nood verkeerd.
Zij begonnen het seizoen nog goed, eind November stond Oirschot op een verdienstelijke 5e plaats.

Hierna kwam de klad erin en werden er slecht enkele puntjes bij gesprokkeld, drie gelijke spelen en een overwinning sinds half November. Daardoor is Oirschot afgedaald naar een nacompetitieplek met 19 pnt uit 21 wedstrijden. De eerste drie ploegen boven de streep, hebben buiten meer punten ook nog een wedstrijd tegoed t.o.v Oirschot. Vorig seizoen debuteerde de ploeg na twee kampioenschappen op rij voor het eerst in de clubgeschiedenis op 1e klasse niveau. Met een nette zevende plaats werd de competitie probleemloos afgesloten. Veel veranderingen onderging de selectie van trainer Piet Drijvers niet, routiniers Dennie Banda en Joost Kemps stopte, en alleen de van 4e klasser Audacia overgekomen Harm Ketelaars heeft het tot een basisplaats kunnen schoppen. Verdere aanvulling kwam hoofdzakelijk uit eigen jeugd, waarvan afgelopen zondag nog twee debutanten hun opwachting mochten maken.

Gelijktijdig met het verval van de ploeg stokte ook de doelpunten van spits Dorus vd Wal (geen broer van Cas) zijn achtste doelpunt was de 0-1 in de op 2 Dec gespeelde wedstrijd tegen Alverna. Alverna boog middels Rick van Ginkel en die geweldige poeier van Lennart van de Peppel de stand om naar de 2-1 eindstand. De negende goal van Dorus vd Wal was na 131 dagen droogte, jl Zondag in de 2-4 verloren wedstrijd tegen sv Top.

Middenvelder Joris Swaanen scoorde ook al zes keer, al moet vermeld worden dat er vier stafschoppen bij zitten. Alverna zal na het teleurstellende gelijkspel tegen HVCH, weer eens een driepunter binnen moeten slepen, om niet naar onder op de ranglijst te hoeven kijken. In deze competitiefase blijven schorsingen een blessures aan de orde van de dag, Danny Meijer, Dennis Arts, Rens van Lanen waren er jl zondag niet bij, maar hun blessures zullen per dag bekeken worden. Doelman Robert Zaalman zal Maandag (waarschijnlijk) aan zijn 45e opeenvolgende competitiewedstrijd beginnen, in alle 44 wedstrijden hiervoor speelde hij de volle 90 minuten mee.

De wedstrijd Maandag begint om 14:30 uur, en staat olv Dhr T Dragstra, Dhr Dragstra floot eerder dit seizoen de wedstrijd ’t Zand – Alverna 2-0