Onnodig puntenverspilling Alverna tegen HVCH (2-2)

Alverna heeft aan de ontmoeting met HVCH slechts een punt overgehouden, dat is gezien het spelbeeld van het eerste uur te weinig. Alverna begon goed aan de wedstrijd en creëerde zich gedurende de eerste helft diverse goede kansen.

Al na 5 minuten ging Job Gielen op rechts goed door, zijn voorzet op Lennart van de Peppel was goed, maar de inzet werd gered door doelman Mike van Nuland. Na 8 min redde de doelman ook op een inzet van Sven van Gelder, de aansluitende hoekschop werd net over gekopt door Jari van Ginkel. In deze periode kwam HVCH er nauwelijks uit en kreeg Alverna diverse goede mogelijkheden. Uit een  van die kansen maakte Sven van Gelder in de 23e min de 1-0.

 

Alverna hield hierna de controle, maar HVCH kwam toch wat vaker voor de goal van Robert Zaalman, zonder echt gevaarlijk te worden. In de 33e min werd er na een onderschepte Heesche aanval slecht uitverdedigt waardoor plotseling Jordy Veld de kans kreeg om de gelijkmaker aan te tekenen 1-1. Vlak na de gelijkmaker wederom een hachelijke situatie voor het doel van Robert Zaalman, Tom Hekerman mocht wel heel makkelijk van z’n man weglopen, zijn inzet werd tot twee keer toe gestopt door Robert Zaalman. Hierna nam Alverna het initiatief weer over en kopte Sander Bisseling een voorzet van Cas van de Wal net naast, op slag van rust verdiende een combinatie tussen Lennart van de Peppel en Mats Hegman een beter lot.

Rust

Ook het begin van de tweede helft was Alverna de ploeg met het meeste balbezit, maar verder dan een schotje van Sven van Gelder kwam men in die periode niet. Jari van Ginkel kon in de 60e min een uitbraak van Tom Hekerman nog wel onschadelijk maken, maar toen die zelfde speler vijf minuten later bij vermeend buitenspel weg kon lopen was het 1-2.

Scheidsrechter Loontjes vond na een uur het gevlag van beide grensrechters wel voldoende, en besloot terecht zijn eigen beslissingen te nemen. Alverna moest hierna weer aan de bak, in de volgende aanval was er een prachtige omhaal van Jari van Gelder die stijlvol uit de kruising werd gehaald door doelman van Nuland. Ook HVCH komt nog kortbij een doelpunt, als een vrije trap net naast word geschoten. Richting het einde van de wedstrijd gaat Alverna te gehaast spelen, en word de bal al snel in het 16 metergebied van HVCH gepompt. Alleen Cas vd Wal komt met een krulbal richting de tweede paal nog in de buurt van het doel. En dan is er het wisselgeluk/inzicht van de trainer die 3 minuten voor tijd goed uitpakt.

De vijf minuten daarvoor ingevallen Arthur van den Eeckhout gaat op links goed door en bedient de andere invaller Levi Raja Boean op maat, die hoeft de bal nog maar in te knikken om zo een gelijkspel af te dwingen. Dit had gezien de kansen voor rust niet nodig geweest. Andere media beweren bij het verslag van Woezik dat ploegen met 28 pnt zich veilig gespeeld hebben, ik vind dat wat voorbarig en zou er voor mijn gemoedsrust  toch graag de komende wedstrijden er nog wat punten bij willen hebben.

Opstelling Alverna
Robert Zaalman: Job Gielen, Jari van Ginkel, Mels Lantang, Tjalling Kamerman(’83 Arthur vd Eeckhout): Mats Hegman, Derek de Bruijn, Cas vd Wal: Sven van Gelder, Sander Bisseling(’55 Levi Raja Boean), Lennart van de Peppel.

 

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA