Voltreffer Roda Boys in de regioderby tegen Tricht (FOTOALBUM)

Nadat Tricht in de tweede helft een 2 – 0 achterstand had goed gemaakt, maakte de Roda Boys supporters weer op voor een deja vu dat dit seizoen al vaker was gebeurd. Namelijk dat Roda in de slotfase de winst weer aan de tegenstander moest laten.

Tekst: Roda Boys

Gelukkig pakte dit deze keer anders uit. Na een zwak half uur in de tweede helft herpakte de ploeg zich en werd Jarno van Vuuren voor Roda Boys the man of the match door de 3 – 2 en de 4 – 2 aan te laten tekenen.

De start van Roda was geweldig. De ploeg stond heel anders dan de laatste wedstrijden het geval was geweest. In een 3 – 5 – 2 opstelling was de verwarring bij Tricht  dusdanig groot dat de aan de rechterkant opererende Martijn de Wildt al na 3 minuten vrij op kon stomen en vanaf randje 16 de 1 – 0 in de lage hoek binnen kon schieten. Dat was uiteraard een welkome opsteker. Roda Boys bleef de wedstrijd dicteren en na een stief kwartiertje was een pass van Sjors Maas de aanleiding tot de 2 – 0. Het slimme overstapje van Maverick van Maaren stelde Nick Linnenbank in staat bij de tweede paal binnen lopend de 2 – 0 aan te laten tekenen. In het verdere verloop van de eerste helft kwamen er volop kansen om de wedstrijd al in een vroeg stadium zoals dat heet in heet slot te gooien. Goed keeperswerk van Nick Janssen van Tricht en kopballen die op de lat terecht kwamen stond meer treffer van Roda Boys in de weg. De marge was gezien het speelbeeld te klein en dat zou na de rust ook gaan blijken.

Na de thee draaide het spelbeeld ineens 180 graden en dat had te maken met het feit dat Roda het initiatief kwijt raakte aan Tricht en dat leidde al snel tot de 2 – 1 van Pepijn Lambregts die aan de linkerkant op kwam en in de lange hoek keeper Paul van den Elzen klopte. Gedurende het eerste half uur van de tweede helft was Tricht gewoon de betere ploeg.

In de 69ste minuut was balverlies op het middenveld er debet aan dat Tricht na een overtreding op Marijn Bransen een strafschop kreeg te nemen. Dei werd door Bransen feilloos binnen geschoten.

De Roda supporters zagen het “lijk al drijven”. Dit word weer een nederlaag zoals er in de laatste maanden al zo vele waren geweest. Maar….. Roda rechtte de rug en 12 minuten na de 2 – 2 was het een prachtige Roda aanval die aan de linkerkant uitmondde bij Tom Diender. Zijn voorzet op maat werd door de net binnen de lijnen gebrachte Jarno van Vuuren binnen getikt. Opluchting alom. En toen Jarno in de 89ste minuut met een fraaie lob over Jansen heen de 4 – 2 scoorde was de buit binnen. Deze overwinning geeft in ieder geval de mogelijkheden om nog ergens voor de spelen. In het Paasweekend wacht Roda 2 uitwedstrijden t.w. zaterdag uit naar Zwaluwe, begeleid door een bus vol met supporters en maandag de uitwedstrijd tegen Heukelum. De laatste wedstrijd nog voor de tweede periode.

Fotos: Gerald van Zanten

KLIK HIER VOOR HET ALBUM