Koploper Nivo Sparta foutloos tegen Altena (FOTOALBUM)

Nog vier wedstrijden. Dan weet N.I.V.O.-Sparta of het de competitie afsluit als kampioen of dat het nog een toetje krijgt in de vorm van de nacompetitie. Na vandaag staat de ploeg van Theo de Boon in ieder geval vaster op de eerste plaats.

N.I.V.O.-Sparta won vandaag met 2-0 thuis van Altena. En zo wordt ‘lijden’ nu weer ‘leiden’. De afgelopen weken was er voldoende puntverlies maar na vandaag is die negatieve reeks voorbij. Op eigen veld won N.I.V.O.-Sparta met 2-0 van nummer negen Altena. Een terechte overwinning, al kwam die wat moeizaam tot stand.

In Zaltbommel was het bij rust namelijk nog 0-0. Frenk schaap had een tweetal kopkansen die minimaal op goal moesten. Ook Dennis van Meurs uit een corner wist niet tot scoren te komen. Aan de andere kant had N.I.V.O.-Sparta geluk in de keuze van de scheidsrechter. Patrick Zwart kwam in de beginfase met een gestrekt been voor doelman Goesten en ging neer. De scheidsrechter floot voor de eerste overtreding.

In de tweede helft kwam er de bevrijding voor N.I.V.O.-Sparta. Een terecht gegeven strafschop werd benut door topscorer Frenk Schaap. In het resterende half uur was N.I.V.O.-Sparta heer en meester. Alleen Dennis van Meurs zou tot scoren komen. Van Meurs kopte raak uit een corner van Levi Slob. Helaas kwam debutant Jochem Roding niet tot scoren, de hardwerkende aanvaller en vervanger van Looijen, miste in de afwerking het geluk.

N.I.V.O.-Sparta won met 2-0 van Altena. Papendrecht ging met 3-1 onderuit tegen Drechtstreek, terwijl nummer drie Pelikaan niet voorbij Zwaluwe kwam. Door de overwinning staat N.I.V.O.-Sparta nu zes punten los van Papendrecht. Datzelfde Papendrecht heeft nog wel twee wedstrijden tegoed. Nummer drie Pelikaan staat op 7 punten achterstand met nog een wedstrijd in te halen.

Volgende week mag N.I.V.O.-Sparta opnieuw. Dan is nummer zeven Wilhelmina ’26 de tegenstander. N.I.V.O.-Sparta is gewaarschuwd. De ploeg speelt namelijk voor haar laatste kans in de strijd om de derde periode. De wedstrijd in Wijk en Aalburg begint om 14.30. Tot dan!

 

KLIK HIER VOOR HET ONLINE ALBUM

Fotograaf : Marco Oomen

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA