Wisselvallig Hierden met lege handen uit Veenendaal

Zonder Boersma,Bock en Grootkarzijn begon Hierden in Veenendaal tegen De Merino’s; direct kreeg doelman Niels Doornhof werk te doen in de eerste minuut en daarna schoof Jansen de bal naar Boutachkourt, waarna Arien Bakkenes de bal over de zijlijn speelde. Eindstand 3-1.

 

 

 

Brockhoff gaf een mooie pass op Cloteda , die zich vastliep in de Veenendaler defensie. En zo gingen de aanvallen over en weer, want vlak daarna passte Joop De Bruin op Aron De Koning, waarna Doornhof de bal goed onderschepte.

In de 9e minuut was het Denzel die,na een lange aanval van Hierden, een voorzet van Jansen net naast kopte. De Merino’s hadden wel wat meer mogelijkheden in de eerste 15 minuten, want ze zagen inzetten van Jamal Bendadi en Aron De Koning, geblokt worden in de Hierdense verdediging en moest Doornhof handelend optreden op een schot van Przemek Szeller.

 

In de 19e minuut kreeg Hierden haar eerste twee corners, maar deze werden afgeslagen door de Merino’s. Zeven minuten later redde Doornhof nog op een inzet van Bendadi na voorgeven van De Bruin. In de 29e minuut drukten de Veenendalers Hierden terug en was het Jansen die een schot van Patrick Donkervoort nog wegwerkte, waarna Denzel de bal ongelukkig op de arm kreeg in de zestien, waarop arbiter Hoving de bal op 11-meter legde. De penalty werd verzilverd door De Bruin: 1-0.

 

Hierden leek wakker geschud; Brouwer gaf een voorzet, na voorbereidend werk van Cloteda, maar vond geen medespeler in de zestien. In de 33e minuut een vrije trap, welke na meerdere pogingen, uiteindelijk door Boutachkourt werd achter gewerkt. Een minuut later kon Haddadi net niet bij de bal na voorgeven van Brockhoff.

In de 36e minuut was het Arien Bakkenes,die onverwachts, doelman Doornhof verraste met een lob: 2-0. Hierden bleef het proberen, want even later schoot Brouwer de bal, na een lange aanval , in de handen van doelman Erik Petrus; toch was het De Merino’s dat de score naar 3-0 tilde, nadat De Koning de bal over doelman Doornhof kopte in de 41e minuut.

 

Na de rust kwamen Akachar en Beelen ,Brockhoff en Mulder vervangen en hielden beide teams het veld klein, waardoor ze allebei ook in de buitenspelval tuimelden. Hierden kreeg weer wat corners, maar in de omschakeling werden De Merino’s soms gevaarlijk zo als in de 56e minuut toen Bendadi net naastkopte.

Hierden toonde nu meer voetbal, maar was niet echt bij machte om de thuisclub in moeilijkheden te brengen; Jansen gaf nog een schot op doelman Petrus en schoot een vrije trap nog over. In de 71e minuut kreeg Denzel zijn 2e gele kaart en moest Hierden met 10 man verder, en zag Haddadi vervangen worden door Olofsen.

Hierden werd niet de mindere, want in de 79e minuut was het Brouwer die, een voorzet van Klaassen, net voorlangs schoot. Die zelfde Klaassen mocht in de 84e minuut nog en strafschop nemen, nadat Cloteda onderuit was gehaald door Lars Ter Burg; in tweede instantie schoot de Hierdenaar de bal binnen: 3-1.

Gescoord werd er daarna niet meer en verloor Hierden met 3-1 en is het hierdoor aan een wisselvallig slot bezig van de competitie; hopelijk kan het de komende week tegen DOS’37 uit Vriezenveen weer de volle buit binnenhalen.

Het verslag:  Bert Monster

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA