Beker l AZSV kansloos tegen effectief Sparta Nijkerk (FOTOALBUM)

AZSV is uitgeschakeld in de kwartfinale van de KNVB beker district Oost na een kansloze 0-4 nederlaag tegen Sparta Nijkerk, dat het enkele weken geleden nog op 0-0 wist te houden in de competitie van de hoofdklasse B. De Nijkerkers plaatsen zich door deze winst voor de ‘grote’ KNVB-beker van komend seizoen.

Tekst: AZSV

AZSV moest aantreden zonder vier geschorste spelers. Yordi Orriëns, Freek Mulder, Max Jansen en Erwin Nieuwboer moesten van de zijlijn toekijken na het kaartenfestival in de vorige ronde tegen WVF. Trainer Dave de Jong moest daarom vooral verdedigend puzzelen. Hij posteerde Jonathan Goosen en Wibe Harbers in het centrum van de verdediging en Bram Rensing met Yeftha Nyamsangya op de flanken.
Sparta Nijkerk zette van meet af aan druk op deze nieuwe defensie, dat nog nooit in deze samenstelling had gespeeld. Toch was de eerste kans voor de thuisclub. Niek te Veluwe kwam na een combinatie met Kars Vierwind goed door in het centrum, gaf een steekpass op Joost Rasing die in goede scoringspositie verzuimde te schieten en de kans voorbij liet gaan. Twee minuten later scoorde gelegenheidsspits Frank Heus de 0-1 en vier minuten na zijn openingstreffer maakte hij op fraaie wijze het tweede Nijkerkse doelpunt, 0-2. Daarna liet Sparta Nijkerk de bal aan AZSV, maar de Aaltenaren konden niet of nauwelijks gevaarlijk worden afgezien van een schot van Rik van der Eerden kort voor het half uur. Toen Gilbrano Plet na een snelle counter op slag van rust met een schot in de korte hoek voor 0-3 zorgde was het pleit beslecht. Frank Heus tekende nog met zijn derde treffer van de avond voor de 0-4 en deed daarmee het bekerboek dicht voor AZSV.

Een zure, maar terechte nederlaag voor de Aaltenaren, die op zaterdag 17 november voor het laatst met een nederlaag geconfronteerd werden. Daarna bleven de roodwitten in competitie, beker en Achterhoek Cup maar liefst zeventien wedstrijden ongeslagen totdat Sparta Nijkerk dinsdagavond daar op niet mis te verstane wijze een einde aan maakte.
De ploeg van Dave de Jong heeft nu vier dagen om zich voor te bereiden op de volgende klus, want zaterdag wacht in de competitie een thuiswedstrijd tegen SC Genemuiden, aanvang 14.30 uur op Sportpark Villekamp.

AZSV-Sparta Nijkerk 0-4 (0-3). 4. 0-1 Frank Heus. 8. 0-2 Frank Heus. 45. 0-3 Gilbrano Plet. 56. 0-4 Frank Heus.
Scheidsrechter J.A. de Vries uit Enschede gaf een gele kaart aan Luka ter Haar van AZSV.

Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Yeftha Nyamsangya, Jonathan Goosen, Wibe Harbers, Bram Rensing, Niek te Veluwe (75. Giovanni Malawau), Kars Vierwind, Sjoerd te Boekhorst (65. Luka ter Haar), Joost Rasing, Robbin Thuss (65. Nick van Breugel), Rik van der Eerden.

Opstelling Sparta Nijkerk: Manuel Hoogewoning, Mohammed Alhaydar, Leon Broekhof, Justin van Groen, Bryan Burgerhout (60. Oskar van Logtestijn), Frank Heus, Jesse Buitenhuis (60. Bert van Dijk), Rob Diderik, Jerry Geurtsen, Adriaan Kruisheer (75. Jorrit Fiegen), Gilbrano Plet.

Fotograaf: Marjet van Ruitenbeek

KLIK HIER VOOR HET ALBUM