ZVV Ede na stunt op kampioenskandidaat zeker van directe handhaving (VIDEO)

ZVV Ede heeft hele goede zaken gedaan gisterenavond. In de Edese Topsporthal werd de derde thuiswedstrijd op rij winnend afgesloten. BE ’79 kan het kampioenschap definitief vergeten na een bezoek in Ede.

 

Een tot op het bot gemotiveerd ZVV Ede gaf de goedgevulde tribunes genoeg reden tot juichen. Het harde werken van de Edese formatie resulteerde in een 1-0 voorsprong via Achraf Benahmed. Binnen een minuut kwamen de bezoekers langzij via een vrije trap. Op slot van rust keerde doelman Robbin Koenders nog een tien-meter-trap.

 

Na de rust rook ZVV Ede dat er iets te halen viel. Het duurde dan ook niet lang totdat de voorsprong er was. Kamal Bendadi kon op aangeven van Mitchell Snetselaar binnentikken bij de tweede paal: 2-1. Opnieuw duurde het niet lang totdat BE ’79 weer op gelijkt hoogte kwam. De wedstrijd brak pas echt los na de 3-2. Youssef El Hammouchi verdween met bal en al in het doel, en kreeg een duw na van de BE doelman. Door onbedachtzame reactie moest El Hammouchi daarna met rood vertrekken. Niemand begreep waarom de doelman van de bezoekers wel mocht blijven staan en er met slechts geel vanaf kwam.

 

De Edenaren overleefden met een man minder en via Rob van Eem werd de voorsprong groter gemaakt: 4-2. Een slippertje van een verder uitstekend keepende doelman Koenders bracht BE ’79 even terug in de wedstrijd. De genadeklap kwam van Achraf Benahmed. Als een van de aanjagers van ZVV Ede had daarvoor al een aantal keren verzuimd om de score op te doen lopen. Er was nog een ander heuglijk feit voor de ploeg van Anouar Tighadouini in de slotfase. Joost van Dam gaat bij de Edese club de boeken in als eerste doelpuntenmaker uit een tien-meter-trap. “Ik heb er veel op getraind, dan is het extra mooi als hij er eindelijk een keer in gaat voor ons.” Aldus de inwoner van Opheusden.

Door de 6-3 overwinning is ZVV Ede zo goed als zeker van directe handhaving in de Eerste Divisie. Het gat met nummer negen Madereros is gegroeid naar zes punten en ZVV Ede heeft een veel beter doelsaldo. Over twee weken treffen beide teams elkaar.

VIDEO: ZVV EDE

Meer zaalvoetbal vind je hier