Sparta Nijkerk mede koploper na uitstekende zege op WHC (FOTOREEKS)

Zaterdagmiddag heeft het eerste van Sparta Nijkerk zichzelf een enorm goede dienst bewezen door een draak van een wedstrijd te winnen van WHC uit Wezep en maar liefst 3 punten in te lopen op koploper Staphorst.

Opvallend aan de opstelling is dat Donny van der Wal in de verdediging staat en niet Leon Broekhof. Leon had namelijk andere zaken te doen deze zaterdag. Dat kan en dat mag! Maar oh oh oh wat werd hij gemist in de verdediging deze middag en oh oh oh wat werd Donny van der Wal gemist op het middenveld. Dit is absoluut geen verwijt naar Justin van Groen die Donny op het middenveld verving. Echt niet, het hele team van Sparta Nijkerk draaide voor geen meter! Vaste patronen ontbraken en alles hing als los zand aan elkaar, in ieder geval in de eerste helft. Niet eerder dit seizoen speelden de Spartanen zo’n slechte helft.

Desalniettemin waren het de Nijkerkers die al vroeg de score openden en dat deden zij volkomen tegen de verhoudingen in. Het was Frank Heus die op individuele kwaliteit de 1-0 liet aantekenen in de veertiende minuut. Hij ging uitermate behendig door de WHC verdediging en verschalkte keeper Jasper Kuiper. Deze voorsprong was niet het sein voor de Spartanen om er een schepje bovenop te doen.

Zij slaagden er niet in om de bal ook maar drie keer naar elkaar over te spelen. Het leek op een collectieve “offday” voor de Nijkerkers. Een minuut of zes later waren het dan ook de mannen uit Wezep die de score gelijktrokken en onterecht was dat geenszins 1-1. Het was een geweldig schot van Mitchel Dijkhof, hij passeerde onze Manuel Hoogewoning van een metertje of 35. Met deze stand werd er ook gerust in Nijkerk. 

De tweede helft ving aan met een wissel bij de Nijkerkers. Justin van Groen bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door Jesse Buitenhuis. Het spel van de mannen van Eric Speelziek leek iets verzorgder en ongetwijfeld zullen er harde woorden zijn gesproken in de rust. Zelfs de meest betrouwbare Spartanen lieten in de eerste helft steken vallen.

Het moest dus beter, veel beter! Na 8 minuten te hebben gespeeld in de tweede helft was het “kind van de club” Jesse Buitenhuis die zich weer liet gelden, net als in Putten vorige week scoorde hij de tweede voor Sparta Nijkerk 2-1. Dit was de eerste goede aanval van Sparta Nijkerk deze middag. 

Zelfs na deze hernieuwde voorsprong was het nog niet geweldig wat de Nijkerkers lieten zien, de mannen uit Wezep kregen kansen maar waren gewoonweg niet goed genoeg om het af te maken. Dat geluk had Sparta dan wel deze middag. In de 68e minuut kregen de Spartanen een vrije trap net even buiten de zestienmeterlijn. Linkspoot Rob Diderik plantte de bal met dodelijke precisie achter doelman Kuiper 3-1. Hierna kregen de Spartanen nog diverse mogelijkheden de score te verhogen maar diezelfde diverse pogingen gingen faliekant de mist in, zoals wel vaker dit seizoen.

De mannen uit Wezep deden nog iets terug in de 90e minuut door de 3-2 te scoren, Melvin Velthuis was degene die de trekker overhaalde. In de resterende blessuretijd werd het nog even spannend maar de aansluittreffer kwam gewoonweg te laat voor de Wezepers. Maar wat als….?     

Toch waren het de Nijkerkers die de drie punten binnen sleepten, maar fraai was het allemaal niet. 

Foto’s: Marjet van Ruitenbeek

KLIK HIER VOOR HET ONLINE ALBUM

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA