Voorbeschouwing  Ι Alverna speelt thuis tegen Nemelaer

Alverna heeft aan komende tegenstander Nemelaer niet al te beste herinneringen, vorig seizoen gingen beide ontmoetingen met 2-1 verloren.

Zuur was vooral de uitwedstrijd op Hemelvaartsdag, toen Job Gielen in blessuretijd de bal in eigen doel gleed. Alverna was toen nog volop gewikkeld in de strijd tegen degradatie. Nemelaer eindigde vorig seizoen na een sterke eindsprint op de 5e plaats, 24-36 doelsaldo 41-35. Alverna werd 11e (24-29 doelsaldo 27-29). Beide ploegen doen het dit seizoen aanmerkelijk beter, en zijn nog vijf punten verwijderd van het totaal van vorig seizoen, met nog 10 respectievelijk 9 wedstrijden te gaan.

Al dient te worden opgemerkt dat vorig seizoen slechts 24 wedstrijden werden gespeeld door het wegvallen van DESO. Ook dit jaar is Nemelaer weer erg gebaat bij het koningskoppel Joeri Vugts/Giel van de Ven, waren zij vorig seizoen al goed voor 14 resp.8 doelpunten. Dit seizoen staat de teller negen wedstrijden voor het einde  al op 18 resp. 9 doelpunten. Nemelaer bestaat vooral uit zelf opgeleide spelers, Gijs van Baast en Jorg Schapendonk komen van hoofdklassers, en Giel en Geert van de Ven komen van 3e klasser Taxandria.

 

Dit is toch knap aangezien de jeugd niet op divisie niveau speelt. Alverna wil natuurlijk na de knappe winst op Leones, het zicht naar boven houden. Het zal het zondag zonder captain Derek de Bruijn en Lennart van de Peppel moeten doen die na de rode kaarten jl zondag geschorst zijn. Ook bestaat nu weer de mogelijkheid om eens een langere winstserie dan twee wedstrijden neer te zetten.

Verder is het heuglijk dat doelman Niek van Ginkel dinsdag weer 90 minuten gekeept heeft in de oefenwedstrijd tegen JVC Cuijk (0-0), Niek scheurde een jaar geleden zijn kruisband. Verder speelde negentien selectiespelers de wedstrijd gedeeltelijk mee, doelman Robert Zaalman kreeg rust en Max Ukusare kampt nog met een spierblessure. Soufianne Dadda die ook kampte met een gescheurde kruisband, heeft besloten ivm met prive/werk en het moeilijk terug komen in een ruime selectie te stoppen bij Alverna. Wij wensen hem succes in zijn verdere carrière.

De wedstrijd staat Zondag olv Dhr H Michielsen en begint om 14:30 uur

De thuisblijvers kunnen de wedstrijd volgen op twitter @alvernazondag1 en Facebook.

 

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA