Gelijkspel Vitesse in oefenduel tegen Heerenveen

 

Zonder de internationals Bero, Serero, Doekhi, Karavaev, Buitink, Clarke-Salter en Ødegaard heeft Vitesse in een oefenwedstrijd tegen SC Heerenveen met 1-1 gelijk gespeeld. Het Arnhemse doelpunt werd in de eerste helft gescoord door Bryan Linssen.

De vriendschappelijke wedstrijd tussen beide eredivisionisten was voornamelijk georganiseerd om in het interlandweekend de reservespelers speelritme op te laten doen en talenten kennis te laten maken met de hoofdmacht. Zo konden Pasveer, Thelander, Ali en Beerens eindelijk eens starten en kregen talenten als Vroegh, Serghini, Acheffay, Lucassen en Oukili een half uur speeltijd. Bij SC Heerenveen waren aanvoerder Schaars, Thorsby, Van Amersfoort en doelman Bednarek de bekendste namen.

Op Sportpark Skoatterwâld in Heerenveen was Vitesse in de eerste helft de bovenliggende partij en waren Linssen en Dauda dichtbij de openingstreffer. Vlak voor rust opende Vitesse via clubtopscorer Bryan Linssen de score: 0-1. In de rust werden Van der Werff en Linssen vervangen door centrale verdediger Aktas en de talentvolle Musaba. Na tien minuten in de tweede helft kwam Heerenveen op gelijke hoogte dankzij een goal van Maloku. Niet veel later voerde Sloetski een vijftal wissels door waardoor talenten van Jong Vitesse en onder 19 een half uur de kans kregen hun kwaliteiten te tonen. In het restant waren Musaba en Aktas dichtbij de winnende treffer maar bleef het uiteindelijk 1-1 in Friesland.

Opstelling Vitesse: Pasveer; Büttner (62’Lucassen), Van der Werff (46’Aktas), Thelander, Clark; Ali (62’Vroegh), Foor (62’Oukili), Beerens (62’Serghini), Margaret (62’Acheffay); Dauda, Linssen (46’Musaba).

Door onze redactie