voorbeschouwing Ι Owios speelt thuis tegen Woudenberg

OLDEBROEK – OWIOS speelt zaterdag in op het eigen sportpark Bovenmolen tegen Woudenberg. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer Z. Pouls.

Voor het eerst in haar geschiedenis speelt Woudenberg op sportpark Bovenmolen. Woudenberg voetbalde in het verleden met name in het district West. De afgelopen drie jaar speelde Woudenberg in de 1e klasse, maar afgelopen seizoen degradeerde men via de nacompetitie. De eerste wedstrijd in Woudenberg eindigde in een 2-0 nederlaag voor OWIOS. Na een 0-0 ruststand was het OWIOS die de verdediging van Woudenberg onder druk zette, maar een doelpunt bleef uit. Een corner van Woudenberg werd door de luchtmacht in twee instanties tegen de touwen gewerkt en in blessuretijd werd het uiteindelijk 2-0.

Met de winterstop stond Woudenberg ruim bovenaan, maar ondertussen is de voorsprong verdampt en staat Woudenberg op de 3e plaats op 1 punt achterstand van koploper Unicum. Na de winterstop haalde Woudenberg slechts 5 punten uit 5 wedstrijden. Er werd ruim verloren van AVW ’66 en sv Lelystad ’67. Er werd gewonnen van VSCO ’61 en gelijkgespeeld tegen Lunteren. Vorige week speelde Woudenberg met 1-1 gelijk tegen Renswoude.

OWIOS  pakte voor de winterstop eindelijk de punten en trok die lijn na de winterstop door. De eerste drie wedstrijden won OWIOS van ESC, Blauw-Geel ’55 en VRC. OWIOS speelde vervolgens met 10 man gelijk tegen FC Horst. Vorige week werd er nipt verloren met 1-0 van koploper Unicum. In een wedstrijd waar OWIOS prima voetbalde kon het geen kansen creëren en kwam OWIOS niet tot scoren.  Topscoorder Cees Toet was weer degene die het beslissende doelpunt maakte en Unicum de overwinning bezorgde.

 

Woudenberg zal willen winnen om aan te blijven haken aan de kop van de ranglijst. OWIOS zal de winst willen pakken om stevig in de middenmoot te blijven staan. Tevens zal OWIOS  nog iets willen rechtzetten van de eerste wedstrijd.

 

Het verslag: Jacko van den Bosch