Rietmolen herpakt zich en verslaat koploper Tubanters

Met de 3-2 van aanvoerder Twan Tenhagen in blessuretijd als apotheose, beslist Rietmolen een spectaculair duel op een al even spectaculaire Super Sunday.

Op basis van de tweede helft is de zege zeker verdiend. In de eerste helft komt Rietmolen snel op voorsprong, maar ziet De Tubanters langszij komen tot 1-2. Na rust zorgen een wereldgoal van Dennis Vrielink en een rake kopbal van Twan Tenhagen voor de volle buit. De ploeg revancheert zich zo voor de ontluisterende uitwedstrijd die in de slotfase uit handen werd gegeven.
Super Sunday vandaag op sportpark De Wieken! Alle elftallen thuis en een boel vertier en amusement in de kantine. Als het eerste zich verzamelt is het al feest.

De eerste krattenstapel beginnen zich te formeren en de sfeer is uitgelaten. Niet in de laatste plaats vanwege de lagere elftallen die, op het derde na, allemaal wonnen! Voor het eerste elftal is er de wedstrijd tegen Tubanters. Een wedstrijd met extra lading. Na de uitwedstrijd in Enschede bleef namelijk een zure nasmaak over. Op ongelooflijke wijze werd een 3-1 voorsprong in de slotminuten uit handen gegeven en verloor men met 4-3. Er is wat recht te zetten dus.

Trainer Kevin Vos had weer een puzzel op te lossen deze week. Wesley Meulenkamp en Patriek Piepers nog in de lappenmand en Koen Waanders vanwege werk afwezig. Vooral defensief zijn er dus hoofdbrekens. Jonge honden Daan Schuurmans en Joren Vrielink zullen het centrale duo gaan vormen, zij hebben hun sporen reeds verdiend in het O23-elftal. Dennis Vrielink schuift door naar het middenveld en zo ontstaat een formatie waarmee Rietmolen nog nooit een wedstrijd begonnen is. Op de bank nemen A-junioren Harm Vogt en Bas Essink plaats. Evenals Robbin Dieperink, die vanochtend het tweede elftal versterkte dat in een onderling duel de koppositie van Reünie overnam. Gefeliciteerd heren!

Het is onbestendig weer vanmiddag, een stevige zuidwester staat in de lengte over het veld en het regent van tijd tot tijd. Geen tijd echter voor synoptische meteorologische analyses, over naar de wedstrijd. Want Rietmolen maakt zijn intenties meteen duidelijk. Al in de tweede minuut schuift Karsten ter Braak, na een goede onderschepping en dito voorzet van grote broer Rick, de 1-0 in de verre hoek. Een droomstart! Het doelpunt toont direct het open karakter van de wedstrijd. Beide teams willen voetballen en dat leidt, net als in de eerste wedstijd, tot een aantrekkelijke partij.

Image may contain: one or more people, people playing sport and outdoor

De openingsfase vervolgt aldus met een paar aardige kansen over en weer. Er is een kop kans voor Tubanters die wordt afgevlagd voor buitenspel en even later aan de andere kant een schietkans voor Karsten die recht op de doelman mikt.

Rietmolen moet druk houden op de achterste linie en middenveld van Tubanters om zo ervoor te zorgen dat de voorhoede zo min mogelijk in stelling kan worden gebracht. Daar zit namelijk het gevaar bij deze tegenstander, met ervaren aanvallers als Ron Rietman en Marco Kroeze. Dat blijkt in de 18e minuut, als een afgemeten voorzet van links Twan Tenhagen verrast, en zijn directe man Kroeze hard de gelijkmaker op het bord zet. Tien minuten later is het weer raak. Een laag afstandsschot is, geholpen door de wind, doelman Jeroen Hartgerink te machtig: 1-2. Vlak voor rust is hij wel op zijn post als hij een gevaarlijke vrije trap uit de verre hoek rammelt.

In de pauze pept Vos zijn mannen op voor de tweede helft. Het zou een memorabele worden. Het eerste kwartier na rust zet Rietmolen druk, er zijn wat corners, maar geen echt grote kansen. Die volgt even later als Sander vanuit een rebound vrij kan inschieten, maar de enig overgebleven verdediger raakt. Ook daarna nog wat kansjes, maar hij wil nog niet vallen. Aan de andere kant is het intussen erg pover wat Tubanters op de mat legt, het vuur lijkt te doven bij de gasten. En dus ruikt Rietmolen zijn kans om voor een stunt te zorgen. Ook aan de kant is dat voelbaar. Vos brengt vers bloed, in de persoon van Harm Vogt, voor Wouter te Rietmolen die zich leeg heeft geknokt. Niet veel later belonen de blauwwitten zichzelf, en hoe! De vrijstaande Dennis Vrielink wordt in de as aangespeeld.

Hij krijgt alle ruimte want de Tubantersdefensie durft niet uit te stappen. Aannemen en schieten dan maar, moet ‘ie denken. Van zeker 25 meter vuurt hij met zijn ‘slechte been’ op doel. De bal krijgt nog een zwiep mee van de wind en vliegt zo in de linker bovenhoek: 2-2! En door. Want er zit meer in vandaag. Maar Tubanters lijkt wakker geschud, vlak na de gelijkmaker krijgt Ron Rietman een levensgrote kans vrij voor Jeroen, maar hij schiet over. Tot dan toe de enige echt grote Tubanterskans in de tweede helft. Centraal duo Vrielink/Schuurmans staat ook vandaag zijn mannetje, naast O-23 laten ze het nu ook bij 1 zien, geweldig.

Toch heeft Joren het op en dus debuteert Bas Essink ‘en passant’ nog even voor ‘het echie’, wat een wedstrijd voor hem om voor het eerst officiële minuten te mogen maken in Rietmolen 1. De slotfase breekt aan en het is razend spannend. Jeroen redt knap op een lage inzet van dichtbij, maar ook Harm en Sander zijn dicht bij de winnende. Blessuretijd, een laatste corner nog, Karsten krult hem voor, Sander wint het duel van de keeper en dan is daar aanvoerder Twan Tenhagen. Helemaal vrij. En nog nooit zo’n leeg doel gezien. Koppen maar! 3-2! Karma. Een groot feest op het veld, maar ook de kantine barst uit zijn voegen van vreugde.

Maar de wedstrijd is nog niet voorbij. In de slotseconden is het Marco Kroeze die met een slaande beweging debutant Bas in zijn oog raakt. Rode kaart. Dat kan er ook nog wel bij voor de gasten. Rietmolen deert het niet. De overwinning wordt groots gevierd in de kantine, alwaar de krattenstapel zich intussen hebben ontwikkeld tot ware forten en al door het systeemplafond gaan.

En zo is Rietmolen na twee overwinningen op rij ineens weer middenmoter. Volgende week de uitwedstrijd naar mede middenmoter KSV in Vragender. Beide ploegen hebben zestien punten uit dertien duels. Interessant potje dus.

Het verslag: Jean le Tieb

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA