SDOUC laat punten liggen tegen Eendracht30

Eendracht liet zondagmiddag blijken zich ook met de grote ploegen te kunnen meten. Met een aangepaste basiself pakte Eendracht een verdiend punt, waar er misschien zelfs nog meer in had gezeten voor de groenwitten. Invaller Mels Willems schoot Eendracht na een vroege achterstand op 1-1.

De heenwedstrijd tegen de rood-gelen uit Ulft verloor Eendracht met ruime cijfers tegen een toen prima spelende tegenstander. Onder welhaast stormachtige omstandigheden startte de thuisclub ook stormachtig met twee grote kansen in de beginfase. Eendracht, dus met een enigszins aangepaste opstelling, pakte het echter goed op. Maar de storm, zo was al snel duidelijk, maakte voetbal eigenlijk onmogelijk. Na 10 min kwam SDOUC op een, op dat moment, verdiende voorsprong na een goed uitgespeelde aanval over rechts. De voorzet werd vanaf een meter of tien onhoudbaar binnen geschoten door Jop Westerhof: 1-0.

Eendracht reageerde adequaat en kreeg uit een voorzet van Sjoerd Bosch haar eerste kans. Spits Ruben Janssen kon de bal echter net niet binnentakken. Even later was er weer een mogelijkheid om langszij te komen bij de thuisclub. Bas Roelofs schoot, uit een mooie pass van Mickey Lebbing, niet overtuigend genoeg in en de keeper kon eenvoudig redding brengen. SDOUC werd weer wat sterker en wilde nog voor de rust doordrukken en kreeg daar ook de mogelijkheden toe. Eendracht herpakte zich echter weer en knokte zich als vanouds weer terug in de wedstrijd. De rust in Ulft werd bereikt met de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Aan het begin van de tweede helft is de wind zo mogelijk nog stormachtiger en voetbal, laat staan goed voetbal, is praktisch onmogelijk. Bij doeltrappen en vrije trappen, waarbij de bal dus stil moet liggen, waaide hij steeds van de plaats weg. Het werd dan ook een spel van toevalligheden. Eendracht probeerde onder de druk uit te komen, maar de thuisclub had gevaarlijke spitsen met veel diepgang. Wel was er meteen een kansje voor Thieme Dölle. Zijn schot in de rechter benedenhoek werd knap gestopt door de Ulftse keeper. Even later was ook Ruben Janssen dichtbij de gelijkmaker. Zijn lobje ging echter net langs de verkeerde kant van de paal.

In de 60e minuut verliet Just Willems, die een goede indruk achterliet, het veld voor zijn broer Mels Willems. Nog geen 5 minuten later nam diezelfde Mels de bal vanaf 35 meter in een keer op de slof en de bal belandde in de rechter bovenhoek. Eendracht rook bloed en Fred Razing kwam met twee aanvallende impulsen. De moegestreden Thieme werd naar de kant gehaald, evenals Joop van der Valk. Zij werden vervangen door Milan van Leth en Carlito de Zeeuw. Door deze aanvallend ingestelde wissels krijgen de groenwitten zelfs nog enkele mogelijkheden om de volle winst mee terug naar Mook te nemen.

In de laatste minuut is er echter nog een katachtige redding van Eenddrachtkeeper Bas Schoolmeesters nodig op een van dichtbij ingeschoten bal. Uiteindelijk werden de punten dus gedeeld in Ulft en blijft de 1-1 op het scorebord tot het laatste fluitsignaal. De thuisclub was voor rust de betere ploeg, maar Eendracht had in 2e helft het beste van het spel. SDOUC kwam in de tweede helft tot welgeteld één echte kans. De groenwitten nemen een kostbaar puntje mee uit een stormachtig Ulft waar voetbal eigenlijk onmogelijk was. Komende zondag speelt Eendracht thuis, om 14.00 uur, tegen VIOD Doetinchem, die momenteel de elfde plek bezetten.

 

Het tekst: Eendracht ’30