Be Quick grote winnaar na terechte zege in Cuijk

De wedstrijd begint rommelig door het weer. Waar het in de warming up nog te doen was, werd het tijdens de wedstrijd steeds erger. Be Quick krijgt de eerste kansen. De broertjes nemen een korte corner en Jamiro Steenbergen geeft voor op Gursaz. Hij weet de bal niet goed genoeg te raken, waardoor de bal langs de goal schiet. Het gevecht vindt meer plaats tegen het weer dan door de teams zelf.

Beide krijgen het spel niet onder controle, waardoor Be Quick niet echt in hun bekende spel kan komen. Everts weet uit het niets nog een kanonskogel op het goal te vuren, maar de keeper weet ternauwernood te redden. JVC doet weinig terug, maar komt er soms wel gevaarlijk uit in de counter. De lange bal word veel gehanteerd, waardoor JVC toch een aantal keer gevaarlijk kan worden. Net voordat de scheids de wedstrijd staakt door het weer, raakt Joey Steenbergen de paal na een goede actie van Jamiro Steenbergen. De scheids legt het spel voor vijf minuten stil nadat er geen fatsoenlijke hoekschop of keeper bal meer genomen kan worden.

Nahimana, die volgende week weer voor de interlands is uitgenodigd bij het nationale  elftal van Burundi, brengt gevaar met een aantal lage voorzetten. Het blijft bij gevaar, want de thuisploeg werkt het goed weg. De ruststand is dan ook 0-0.

De eerste kansen zijn weer voor Be Quick. Wegens praten krijgt JVC een vrije trap tegen. De Andrade neemt een indirecte vrije trap op Steenbergen en zijn schot vliegt net voorlangs. JVC neemt de controle tijdelijk over. Be Quick heeft geen antwoord op de diepteballen, maar keeper Rotman laat zijn kwaliteiten weer eens zien. Met een viertal fantastisch reddingen weet hij zijn ploeg op de been te houden. De pas 16-jarige basis debutant Gursaz verlaat het veld voor het andere talent Yadir. En van den Bosch komt binnen de lijnen voor Schrijver.

Be Quick begint langzaam weer te voetballen en komt op een goed moment op voorsprong. Nahimana beloont zijn actie met een goal. De keeper ziet er wat ongelukkig uit, maar het staat wel 0-1. Dan is het vooral de 17- jarige Yadir die zijn kwaliteiten laat zien. Hij speelt zichzelf knap vrij en stuurt Joey Steenbergen weg. De aanvoerder zet de tegenstanders op het verkeerde been en schiet de 0-2 tegen de touwen. JVC wordt hierna nauwelijks nog gevaarlijk en Joey Steenbergen vergeet zelfs de 0-3 op het scorebord te zetten. Kisa geeft een fantastische pass, maar Steenbergen faalt.

De Andrade zet dan een aanval op en is met zijn bekende kappen en draaien aardig lang aan de bal. Hij weet er een paar af te schudden en bereikt de gouden wissel Yadir. De jonge behendige speler steekt Tazelaar weg en de linksback schiet de 0-3 op het scorebord. Een fantastische aanval brengt meteen het eindsignaal met zich mee. Be Quick blijft voor de tiende keer op rij ongeslagen en lijkt klaar voor de topper tegen Dieren. Wij willen de A-spelers en 2e elftal spelers bedanken voor hun goede spel en inzet op deze zware middag.

Opstelling:  Rotman Schrijver, van Meeteren, Everts en Tazelaar de Andrade, Kisa, Steenbergen(C) Gursaz, Steenbergen, Nahimana

Wissels:    Yadir van den Bosch Amanupunjo  El Bouchehati Gormez