Tussenbalans 3e klasse A: Be Quick Zutphen profiteert van remise VV Dieren tegen SKV

In de derde klasse A heeft Be Quick Zutphen zaterdag goede zaken gedaan. In Brabant won de koploper uit Zutphen relatief eenvoudig met 0-3 van JVC Cuijk, terwijl de enige concurrent VV Dieren puntverlies leed. Subtopper SKV uit Wageningen wist namelijk in Dieren de titelkandidaat knap op 0-0 te houden. Be Quick heeft nu een voorsprong van vijf punten op VV Dieren, wel heeft de formatie uit Zutphen een wedstrijd meer gespeeld.


Achter de twee titelkandidaten strijden OVC’85, ESA en SKV voor twee tickets in de nacompetitie. Het in uitstekende vorm verkerende OVC’85 won thuis met 3-1 van De Treffers, waardoor de Oosterbekers in hun eerste seizoen in de derde klasse knap op plek drie staan met twee punten voorsprong op ESA en SKV. ESA werd midweeks met 7-0 uitgeschakeld door Duno voor de districtsbeker, maar wist zich in Arnhem te herstellen door degradatiekandidaat Uni VV met 2-0 te verslaan. SKV pakte in Dieren met de 0-0 remise dus een bonuspunt.

Onderin strijden vijf ploegen tegen degradatie: de nummer 13 degradeert naar de vierde klasse, de nummers 11 en 12 moeten nacompetitie voor klassenbehoud spelen.  Hekkensluiter Excelsior Zetten won thuis in een rechtstreeks duel met 4-2 van concurrent  Redichem en heeft door de driepunter de aansluiting met AZ 2000, JVC Cuijk, Redichem en Uni VV gevonden. Zelos, De Treffers en Oeken bivakkeren in de middenmoot en lijken zeker van lijfsbehoud.

Komend weekend staat in Zutphen de topper tussen Be Quick en VV Dieren op het programma, ook staat in de onderste regionen met Redichem- JVC Cuijk een cruciaal duel op de planning. Subtoppers OVC’85 en ESA moeten normaal gesproken hun uitwedstrijd  tegen Uni VV en AZ 2000 kunnen winnen.  Zelos ontvangt Excelsior Zetten en De Treffers speelt thuis tegen Oeken. SKV is komend weekend vrij.

Door onze redactie