Alverna was veel te sterk voor Prinses Irene

De wind joeg bij tijden zo hard over het veld dat men bij een vrije trap achter de bal aan moest.  Alverna had in de eerste minuut al voordeel bij de harde wind, de verdediging van Prinses Irene werd verrast en Sven van Gelder kon vrij de 1-0 binnen schieten.

In het verloop van de wedstrijd kregen beide ploegen kansen, vaak door curieuze wendingen van de  door de wind gedragen bal. Uit een hoekschop valt de bal voor de voeten van Jari van Ginkel die met dit buitenkansje wel raad weet en de 2-0 aantekent. Dat was een lekker meevallertje En net op het moment dat je denkt aan de rust, is het Sven van Gelder die zijn tweede, en Alverna’s derde scoort.
Rust In de tweede helft heeft Pr Irene het windvoordeel dat Alverna in de eerste helft had, maar weet daar toch minder van te profiteren als Alverna. Volgens Irene’s trainer Ronny Everaerts had hij een dominant Pr Irene gezien dat heel veel kansen afgedwongen had, we zullen het er maar op houden dat een ieder met een gekleurde bril kijkt. Zijn ploeg deed zeker niet onder voor Alverna, maar om te winnen moet je doelpunten maken en dat liet zijn ploeg na.

Alverna wist in de slotfase via doelpunten van Cas van de Wal en Sander Bisseling uit te lopen naar een ruime 5-0 zege, en blijft zo in het spoor van de subtop in deze klasse.

Mijn ‘MVDW’ was Lennart van de Peppel die het als spits meer dan verdienstelijk deed. Op 17 Maart speelt Alverna uit tegen Leones.

Opstelling Alverna
Robert Zaalman: Dennis Arts(’14 Job Gielen), Jari van Ginkel, Mels Lantang, Tjalling Kamerman: Mats Hegman, Cas vd Wal, Derek de Bruijn(’80 Martijn de Groot):Levi Raja Boean(’45 Sander Bisseling), Lennart vd Peppel, Sven van Gelder.