vv Hierden verliest thuis van Bennekom

Zonder de geblesseerde Haddadi en ook zonder Klaassen, die tijdens de warming-up afhaakte met liesproblemen, begon Hierden tegen koploper Bennekom. Hierden begon sterk, wat het meestal doet tegen op papier betere tegenstanders; vanaf de aftrap probeerde Brouwer, Akachar te bereiken en even later bediende Boutachkourt,Cloteda die de bal in handen van doelmanChristian De Haan schoot. Eindstand 0 – 3.

Hierden nam het initiatief en dwong enkele corners af die overigens geen gevaar opleverden voor Bennekom. In de 10e minuut was het Jelmer Goedhart die zijn inzet naast het doel van Nick Grootkarzijn zag gaan; in de overname was het Bock die een voorzet op Denzel gaf, maar ook dit leverde geen gevaar op.

Boutachkourt passte nog op Cloteda, maar deze liep niet door. Toch was het Bennekom dat in de 16e minuut de leiding nam , na een lange aanval, waarna Irey Sadal de bal, gedragen door de wind, over doelman Grootkarzijn in het doel plaatste: 0-1.

Na dit doelpunt voetbalde Bennekom wat beter; Jeffrey Rutgers zette vóór, maar Jansen werkte netjes weg; Fabian Mösle stoomde op, maar zag daarna zijn bal op Quincy Veenhof naast gaan. Maar na zo’n half uur begon Hierden zich wat te herpakken, zonder Bennekom écht in de problemen te brengen; het moest zelfs uitkijken op de spaarzame uitvallen van Bennekom zoals in de 33e minuut toen Mösle net naast schoot. Een minuut later was het Bock die goed passte op Brouwer, die de bal hakte in de armen van doelman De Haan; direct daarna tikte Rutgers, aan de andere kant, de bal op de paal achter doelman Grootkarzijn.

In de 36e minuut, mooie lange pass van Jansen op Cloteda, die deze mooie mogelijkheid niet onder controle kreeg. Die zelfde Cloteda kreeg dé kans van de wedstrijd een minuut later op de gelijkmaker, toen hij net over de middellijn, de bal ontfutselde bij Jelmer Goedhart en vrij naar doelman De Haan opstoomde; via de diezelfde doelman en de paal, schoot hij naast.Hierden kreeg de betere mogelijkheden nu; maar verder dan een inzet tot corner van Mijnheer uit een vrije trap van Jansen, kwam Hierden niet meer tot de rust.

Bennekom kwam goed uit de kleedkamer; Mijnheer verloor de bal aan Rutgers en kwam alleen voor Grootkarzijn, die attent bleek. Beide ploegen schuwden de aanval nu niet; in de 49e miuut een afstandsschot van Jansen over en een minuut later was het Rutgers, die Denzel een schot geblokt zag worden. Verder kreeg Bennekom wat mogelijkheden via Martijn Klein Holte en Gerard Smink en was Hierden vooral vaak druk bezig met het nemen van wat vrije trappen van Bock, die door doelman De Haan goed werden opgevangen.

Spoelstra kwam in de 68e minuut Akachar vervangen en brak het laatste kwartier aan, waarin Hierden toch wat druk wist te zetten. Mijnheer schoot net naast, wat nog een corner opleverde en Cloteda schoot nog gevaarlijk vlak voorlangs. Bennekom kreeg wat meer ruimte en zo kon het in de 85e minuut de wedstrijd op slot gooien toen Smink, in de rebound na gemiste kans van Schuppers, de bal achter doelman Grootkarzijn werkte: 0-2.

De wedstrijd was gespeeld en dat Sadal diep in blessuretijd nog de 0-3 scoorde, was enkel voor de statistieken belangrijk. Komende week moet Hierden bij Enter Vooruit weer de punten gaan pakken, om niet richting de onderste regionen te gaan kijken.

Door: Bert Monster