AGOVV weet net niet te stunten tegen ongeslagen koploper ASC ( FOTOALBUM)

AGOVV heeft het de nog ongeslagen koploper ASC Nieuwland zaterdagmiddag knap lastig gemaakt. In eigen huis waren de ‘Blauwen’ zeventig minuten lang de baas over de gasten uit Amersfoort. Eindstand 2-2.

Al na zes minuten spelen kwam de equipe van Jerry Cooke op voorsprong.Via aangeven van Marco Bosz wist spits Maikel van der Wijk de verdediging af te troeven en de bal achter sluitpost Gianni Gros te krijgen, 1-0. AGOVV speelde net als vorige week tegen Batavia ’90 in een 5-3-2 opstelling, met als enige wijziging Niels van Geerenstein die weer terug was na ziek te zijn geweest.  Dit bleek vorige week al goed uit te pakken en afgelopen zaterdag weer. “We stonden goed en gaven amper wat weg. Door de bal snel weer vooruit te spelen, maakten we het Nieuwland lastig om in het spel te komen”, aldus Hugo Beekers, een van de vijf verdedigers. Ook na standaardsituaties was het de lengte achterin die de bal vrij eenvoudig kon uitverdedigen en Van Geerenstein die de ‘tweede bal’ eruit haalde.

Na een kwart wedstrijd bouwde AGOVV de voorsprong uit. Abdeslam Bakhchouche toucheerde uit een vrije trap de bal met het hoofd en liet Gros voor de tweede maal deze middag kansloos, 2-0. De middag leek op een stunt uit te draaien toen op slag van rust Maikel van der Wijk nog een kans op 3-0 kreeg. Ditmaal stond de Amersfoortse goalie wel in de weg en behoedde zijn ploeg voor een verdere achterstand. 2-0 zou ook de ruststand zijn na een aantrekkelijke eerste helft voetballen.

De tweede helft speelde zich voornamelijk af op de helft van AGOVV. Telkens was het de vijfmansverdediging die elke aanval van Nieuwland af wist te slaan. 69 minuten in de wedstrijd wist Nieuwland dan toch de aansluitingstreffer te maken. Na een scrimmage voor het Apeldoornse goal van  ongeveer dertien balcontacten was het David Wesselman die zijn voet tegen de bal kreeg en de goed keepende Mike Koldenhof het nakijken gaf, 2-1. Nog maar net van de schrik bekomen, deed zich na de aftrap alweer de volgende situatie voor. Nu was het Mathijs Jongsma die trefzeker bleek en zijn ploeg op gelijke hoogte bracht, 2-2. AGOVV probeerde nog wel de drie punten in eigen huis te houden door de kersverse vader Lars Hoekman in te brengen. Maar ook hij wist het verschil niet te maken in de slotfase van de wedstrijd. Na 95 minuten vond scheidsrechter Gerwin Moeken het best en gaf het signaal tot einde wedstrijd!

Terugkijkend op de wedstrijden tegen de nummers 1 en 2 kunnen we concluderen dat er hoop aan de horizon gloort. AGOVV voetbalt met passie en de teamgeest is weer aanwezig. Als het zo blijft voetballen hoeft het zich geen zorgen te maken over eventuele nacompetitie, wat met dit spel ver weg ligt. Ook al wordt nu de twaalfde plek op de ranglijst bezet, er wordt wel vertrouwen geput uit de laatste twee weken en er kan weer enigszins naar boven worden gekeken!

Doordat er volgend weekend carnaval is, wordt er niet gevoetbald. Zaterdag 9 maart om 14.30 uur staat de thuiswedstrijd tegen Hoevelaken op het programma.

Tekst: René Hulshoff (AGOVV & HGV)

Foto’s: Patrick van Dasler (HGV)

KLIK HIER VOOR HET ONLINE ALBUM