Zure thuisnederlaag DFS tegen effectief SC Feyenoord

In een gelijk opgaande wedstrijd moesten onze mannen een nederlaag slikken tegen een effectieve tegenstander. Nadat Arends zijn inzet door doelman Van der Burg gekeerd zag worden verdween een voorzet aan de andere kant op de lat/paal. Daarna stuurde Bokila medespeler Arends weg wiens inzet nog gepareerd kon worden door de uitstekende doelman van onze tegenstander. Eindstand 2-5. 

 Scheffer schoot voor de thuisploeg over waarna Merrelaar, na een vrije trap, de bal achter doelman Omvlee binnenschoot, 0-1. Davids plaatste de bal vervolgens net naast waarna de bezoekers in de omschakeling via de razendsnelle Obiku een 0-2 voorsprong namen. Een minuut later schoot Raterink de thuisploeg na de 1-2 ruststand.

 

In de tweede helft redde doelman Omvlee bekwaam bij twee doelpogingen van de bezoekers. Na drieënzestig minuten schoot Raterink een voorzet van De Kler achter de kansloze Van der Burg tegen de touwen, 2-2 Daarna voorkwam de doelman van SC Feyenoord met twee prima reddingen op een schot van De Kler en een kopbal van Raterink een voorsprong voor DFS. Negen minuten voor tijd verdween een vrije trap van SV Feyenoord ongelukkig via Raterink in eigen doel, 2-3. In de slotfase profiteerde de bezoekers optimaal van de ruimte en liep men via een fraaie lob van Van Axeldongen en een goal van de razendsnelle uitblinker Obiku uit na een geflatteerde 2-5 overwinning.

A.s. dinsdag staat voor sv DFS op sportpark ‘t Heerenland om 20:00 uur de bekerwedstrijd tegen CVS Apeldoorn op het programma.

DFS: Jaap Omvlee, Mattheys Kuypers, Corné Davelaar (70.Tim Sanders), Rick van Walsem, Jim van Alst, Lorenzo Davids, Marijn de Kler, Remy Raterink, Jeffrey Arends, Alex Scheffer (64.Gijs Grootendorst), Noë Bokila (80.Marc Harlaux)

 

Toeschouwers: 300

 

Gele kaart sv DFS: Corné Davelaar, Gijs Grootendorst