Zuur en duur puntverlies voor Sparta Nijkerk tegen Genemuiden (FOTOREEKS)

Zaterdagmiddag stond het competitieduel Sparta Nijkerk tegen de SV Genemuiden op het programma. De Nijkerkers hadden wat goed te maken want de heenwedstrijd op 20 oktober van het vorige jaar werd in Genemuiden met maar liefst 3-0 verloren.

Sparta Nijkerk - Genemuiden 0-1

De Nijkerkers begonnen voortvarend aan de wedstrijd en lieten meteen zien wat de bedoeling was, in de zesde minuut was er een goede kans voor Frank Heus. Dit kabbelde zo door met kleine en grote kansjes zo hier en daar voor de mannen van Eric Speelziek. Verder was de eerste helft weinig verheffend. Met name Janic Makizodila en Frank Heus waren de gevaarlijkste Spartanen. Was het een bokswedstrijd geweest dan had Sparta Nijkerk op voorsprong gestaan. Maar goed, het arbitrale trio bestond nu eenmaal niet uit Ben Bril en consorten dus stonden de Nijkerkers in minuut 45 nog steeds met lege handen. Rust met de (Ben) Brilstand 0-0.

Sparta Nijkerk - Genemuiden 0-1

Trainer Eric Speelziek meende in de rust te moeten wisselen, na de thee zagen we Jesse Buitenhuis niet meer terug en hij werd vervangen door Oskar van Logtestijn. De wedstrijd werd wat feller/levendiger/interessanter/spectaculairder in de tweede helft, zonder echter echt geweldig te worden! De Nijkerkers hadden het betere van het spel en daar is dan ook alles mee gezegd. Totdat Jerry Geurtsen zich in de 73e minuut aan een tegenstander vergreep. Gevolg gele kaart voor Jerry en een vrije trap voor de mannen van SC Genemuiden. Een werkelijk prachtige krul in de verre hoek liet Manuel Hoogewoning kansloos. 0-1. De frustratie was hoog bij de Spartanen en zij grossierden hierna in het oogsten van gele kaarten. Deze kaarten kunnen ons in het verdere verloop van de competitie nog wel een opbreken. Al met al een heel zuur en duur puntverlies voor de Nijkerkers. Eindstand 0-1.

Door: Gerard Kok.

Fotos: Marjet van Ruitenbeek

KLIK HIER VOOR HET ALBUM

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA