Vorden verslaat VIOD in eigen huis

Vorige week won collectief VIOD van Quick 1888, Zondagmiddag bracht het team van trainer Jan Lorsé te weinig en verloor terecht van Vorden, dat voor rust al op een 2-0 voorspong was gekomen. Eindstand 1-2.

Ook in de 2e helft was VIOD niet bij machte het tij te keren. Tien minuten voor tijd wist VIOD nog wel het net te vinden, maar verder kwam men niet en was tegenstander Vorden in de slotfase dichterbij een derde treffer dan een gelijkmaker van VIOD.

Trainer Lorsé had zijn begin opstelling ten opzichte van de 3-0 gewonnen wedstrijd, vorige week in Nijmegen tegen Quick 1888, op één plaats gewijzigd. Aanvaller Joppe Derksen moest op de bank plaatsnemen en Dion Teloh mocht dit keer vanaf minuut één starten. Nadat beide keepers in de beginfase door attent uitlopen een doelpunt in de wegstonden, viel even later het openingsdoelpunt van deze wedstrijd. Vorden-aanvaller Daan Horstman werd in de diepte gezocht. VIOD-doelman Willem Thijssen weifelde met uitlopen en werd verrast door een mooie lob. De goedgeplaatste trap verdween in het lege doel (0-1). Vijf minuten later stond de tweede treffer al voor de bezoekers op het scorebord. Een strakke voorzet van Koen Oosterhuis werd door VIOD-verdediger Vincent Bosch in het eigen doel gewerkt (0-2).

In de tweede helft nam VIOD meer initiatief en drukte Vorden meer naar achteren. Toch leverde dit geen resultaat op en keeper Thijssen voorkwam met een geweldige redding de 0-3. Inmiddels had trainer Lorsé verdediger Vincent Bosch de spits ingestuurd en dit resulteerde in de enige VIOD-treffer. Bosch bediende Dion Teloh op maat , die met een bekeken trap de doelman van Vorden wist te passeren (1-2). Hier bleef het bij en leed VIOD in eigenhuis een 2-1 nederlaag.

Om uit de onderste regionen weg te blijven zal VIOD volgende week, in de derby tegen Concordia, uit een ander vaatje moeten tappen.

Door:  John van der Kamp

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA