SDV Barneveld krijgt DZC’68 niet op de knieën

DZC’68 heeft in de strijd om lijfsbehoud in de 1e klasse D weer een puntje gesprokkeld, het werd uit tegen SDV Barneveld 1-1. DZC had verdiend te winnen, maar wist het grote veldoverwicht in de 1e helft niet in doelpunten uit te drukken.

Na een aantal bewogen voetbalweken werd er eindelijk weer ’s gevoetbald door DZC’68. Na het echec thuis tegen De Merino’s werd er nog wel gevoetbald, maar vooral alleen maar betaald. FC Emmen maakte thuis in de slotminuten, na een 0-2 achterstand tegen PSV, nog twee doelpunten en pakte zo nog een puntje. Ajax verloor in een kolkende Kuip met 6-2 van Feyenoord, en De Graafschap pakte in de laatste twee thuiswedstrijden tegen Fortuna Sittard en NAC Breda zes punten en is rode lantaarndrager af. Voetbal is dus als het leven – fijn, hard, boeiend en onvoorspelbaar. Maar zoals ook in het leven, wordt het iedere dag weer licht en wachten er nieuwe kansen, want ‘de beste manier om de toekomst te voorspellen, blijft ‘m zelf te creëren’ © David & Arjan. Na de afgelaste wedstrijden tegen Nunspeet en asv Dronten stond de uitwedstrijd tegen subtopper SDV Barneveld op het programma. ’s Kijken wat dat zou opleveren.

Het ging DZC in de eerste helft letterlijk voor de wind. Er werd met behulp van Aeolus meteen druk gezet op de goal van Barneveld en het leverde veel corners en een paar kleine kansjes op (kopbal Jelle van Rinsum net over). DZC ging ervoor en het genereerde in de 20e en 35e minuut twee grote kansen die helaas niet werden verzilverd – een fraaie kopbal van Max Riekel werd uit de kruising geronseld door de goalie van Barneveld en Stephen van Beek schoot na een snelle counter en alleen voor de keeper over. Aan het einde van de eerste helft luwde de DZC-storm een beetje en kroop Barneveld voorzichtig uit haar schulp, maar gescoord werd er niet. Ruststand corners: 1-15, Ruststand goals: 0-0.

De tweede helft was eigenlijk een vervolg van het slot van de eerste helft, het werd een open wedstrijd met twee ploegen die beide voor de winst gingen. Het was echter Barneveld dat als eerste scoorde – een van de doellijn gehaalde bal werd alsnog strak ingeschoten: 1-0. Meteen daarna wisselde Stéven Verheijen twee keer, Dylan Hendriksen en Freek Linnenbank (geblesseerd) verlieten het veld en Fabian Mensah en Rutger Ebbers maakten hun opwachting. Er kwam iets meer voetbal in de ploeg en dat resulteerde zo’n vijf minuten later al in de gelijkmaker – Max Riekel kopte een voorzet van Stephen van Beek bekwaam tegen de touwen: 1-1. Het bleef een open wedstrijd, maar DZC kon de prima intercepties op het middenveld meerdere keren niet goed vervolgen. De 1-2 of 2-1 leek een kwestie van tijd, maar een inzet van Fabian Mensah werd van de lijn gehaald en Job Tadema onderscheidde zich in de 90e minuut met een cruciale redding. Het bleef derhalve 1-1 in een wedstrijd die DZC eigenlijk als winnaar had verdiend.

De voornoemde levensles ‘de beste manier om de toekomst te voorspellen, blijft ‘m zelf te creëren’ heeft trainer/coach Stéven Verheijen goed opgepakt. Zoals bekend gaat hij na dit seizoen aan de slag in Oldenzaal bij derde divisionist Quick’20. Saillant detail is – als we het artikel in de krant van 23 januari moeten geloven – dat oud Manager Prestatiesport van DZC, Gert-Jan Spit, als oud lid van Quick’20 hem heeft aanbevolen. Gelukkig heeft Stéven in datzelfde artikel aangegeven DZC te willen behouden voor de 1e klasse. DZC is als nummer voorlaatst dit jaar goed begonnen, het is nog ongeslagen, maar nummer laatst Enter Vooruit won verrassend met 3-2 van en bij De Merino’s – dat lijfsbehoud wordt dus nog een hele kluif.

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA