SCE afgedroogd door FC Kunde (4-0)

Het is “droog” in Nijmegen en daarmee was ook alles gezegd vanmiddag , op een winderig “Sportpark Gymnasion”. We zijn onderweg, scheidsrechter vanmiddag is Dhr. J. Soeter.

Dat gaat al heel snel voor FC Kunde al in de 2e minuut – Menno Scholten – staat vrij op het middenlijn gaat richting doel en gaat doelman Zev de Bruijn van S.C.E voorbij en maakt de 1-0. S.C.E schrikt wakker?

In de 7e minuut, eerste corner S.C.E keeper zit ernaast, maar Romano Brugman kan de bal niet onder controle krijgen om te schieten. In 9e minuut schot Kaj Dreis vanaf 20 meter, maar te zwak met recht. Zo gaat het wel erg snel 2-0 in de 11e minuut voor FC Kunde wederom door Menno Scholten, gaat een vervelende middag worden op deze manier voor de jongens uit de Lindenholt. We zijn 15 minuten onderweg, eerst redding Zev de Bruijn, goed uit de beneden hoek de bal getikt en daarna speler FC Kunde alleen op Zev de Bruijn af. Deze schiet de bal gelukkig voorlangs. S.C.E is iedere keer net te laat en in opbouw met teveel mensen voor de bal, FC Kunde profiteert optimaal hiervan. Eindelijk in de 20e minuut een goede aanval door S.C.E crosspas van rechts op links, maar te laat ingelopen om voorzet in te schieten. Nu wordt er tenminste gevoetbald en gestreden voor de bal door S.C.E.

De eerste gele kaart vanmiddag is voor S.C.E-er Luuk Schiphorst. 37e minuut de 2e corner voor S.C.E, nadat verdediger net voor Richard Schür kan wegtikken in strafschopgebied. 38e minuut Damian Kregting neergelegd op de 16 meter, maar vrije trap gaat in de muur. 40e minuut, de regen komt harder naar beneden en Richard Schür waagt een schot van 20 meter, maar recht in de handen van de keeper.

42e minuut vrije trap Rick Theunissen, maar de keeper stompt de bal goed uit de goal. Op slag van rust een doorgebroken speler van FC Kunde wordt getorpedeerd door Zev de Bruijn in strafschopgebied, rood en penalty. Lucas Corbeek (reserve keeper) erin en Kaj Dreis eruit. Menno Scholten maakt zijn 3e doelpunt deze middag, een loepzuivere hattrick. We kunnen gaan opdrogen op de campus het is rust, en S.C.E wordt afgedroogd. De tweede helft begint waar het de eerste helft ook al deed met regen, alleen nu nog iets meer, en aan de kant van S.C.E een man minder op het veld. In de 61e minuut, wij staan lekker warm binnen. S.C.E ‘n paar kleine kansjes, maar FC Kunde scoort na een redding van de keeper uit de rebound de 4-0 door Konstantin Cramer tegen de 10 van S.C.E het lijkt wel eenrichtingsverkeer aan het worden.

Het is opgehouden met zachtjes regenen, en we moeten nog 20 minuten. De 68e minuut, goede redding van de keeper van S.C.E uit een vrije trap. Tikt de bal uit de hoek en in 2e instantie klem. Pascal Sevenich en Mike Roos erin voor Khalid Samaoui en Nicky Sander. 70e minuut. dieptepass op Mike Roos die de bal goed op de borst aanneemt, maar gaat over de achterlijn, helaas. Mike Roos amper in het veld of hij krijgt van de scheidsrechter een gele kaart. We schrijven de 73e minuut, kopbal Cherano Hasselbaink van 6 meter, maar een goede redding van de keeper die de bal uit de hoek duikt. 75 minuut, 2 man van FC Kunde alleen op de keeper af, maar slecht uitgespeeld en Roel van Wijk kan redding brengen. De derde gele kaart voor vanmiddag is voor S.C.E-er Romano Brugman.

De 85e minuut schrijven we, Damian Kregting neergelegd en neemt zelf de vrije trap. Wordt naast getikt door de keeper, echt mee zitten doet het vanmiddag niet. 88e minuut FC Kunde weer alleen op de keeper af, maar hij blijft goed staan en de aanvaller schiet de bal naast. Met 10 man is de schade nog beperkt gebleven. 90+3 nog mooie kans voor Mike Roos op achterlijn, maar redding keeper. De scheidsrechter fluit af, we kunnen ons af gaan drogen.

Bron: Ronald Dreis

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA