Nuttige zege OWIOS bij VRC

Onder moeilijke omstandigheden, de harde wind maakte goed voetbal onmogelijk, heeft OWIOS zaterdagmiddag een mooie en belangrijke overwinning behaald tegen VRC in Veenendaal.

 

VRC stond voor deze wedstrijd in de 2e periodestand net achter OWIOS met 2 punten minder, maar ook een wedstrijd minder. Na een aftastend begin was het OWIOS dat de eerste mogelijkheid kreeg, maar de pass van Erik van Haagen bereikte Cornel Balk net niet. 2 minuten later nam de scheidsrechter een cruciale beslissing. Cornel Balk brak door en leek ten koste van een overtreding gestopt te worden, maar bleef op de been. Op het moment dat de scheidstrechter floot, scoorde Cornell Balk. Het doelpunt werd geannuleerd, Kooistra van VRC kreeg rood en OWIOS een vrije trap die niets opleverde. OWIOS bleef het beste van het spel houden, kreeg ook diverse mogelijkheden maar steeds was de eindpass onnauwkeurig. Alleen Corné Hamelink kwam nog dicht bij een treffer, maar diens inzet werd door doelman Kok uit de hoek getikt.

 

OWIOS speelde de 2e helft met Mike Bastiaan voor Hendri Nagelhout, zodat Bennie Veldhoen diens plaats in het centrum van de verdediging innam.

In de 48e minuut kwam OWIOS op voorsprong. De ingeschoven Bennie Veldhoen speelde Corné Hamelink aan en diens schot was doelman Kok te machtig: 0-1.

De beste kansen bleven voor OWIOS, zo had Mike Bastiaan pech dat zijn schot nog net door doelman Kok uit de benedenhoek kon worden getikt.  In de 59e minuut kwam OWIOS op 0-2 toen de doorgebroken Cornell Balk alleen ten koste van een overtreding kon worden gestuit. Bennie Veldhoen verzilverde de strafschop feilloos.  VRC speelde vanaf dat moment alles of niets en OWIOS had verdedigend moeite met de onvoorspelbare wind. Spits Rentenaar profiteerde hiervan door in de 66e min fraai raak te koppen: 1-2.  De laatste minuten moest OWIOS verder met 10 man doordat Bennie Veldhoen met een schouderblessure moest uitvallen en voor onderzoek naar het ziekenhuis moest. OWIOS counterde in de slotfase naar 1-3 door Cornell Balk, en diep in blessure tijd bepaalde Tanis de eindstand op 2-3. Een mooie teamprestatie van OWIOS.

 

Opstelling Owios: Ponstein, Boer, Hoogland, Nagelhout (46. M. Bastiaan), Boon, Hamelink, Veldhoen ©, P. Bastiaan (72. Van ’t Hul), Van Haagen (78. Jonker), Uitslag, Balk

Scoreverloop:

’48 – 0-1 Corné Hamelink

’59 – 0-2 Bennie Veldhoen (pen.)

’66 – 1-2 Ruben Rentenaar

’90 – 1-3 Cornell Balk

’90 +5 – 2-3 Stefan Tanis

Bijz. ’08 Robin Kooistra (VRC) rode kaart

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA

Foto: Henrico Fotografie