CSV langs directe concurrent DETO in boeiend degradatiestrijd (FOTOALBUM)

Apeldoorn – Csv Apeldoorn heeft goede zaken gedaan in de strijd onderin door concurrent DETO Twenterand met 4-3 te verslaan.

 

In een onvervalste degradatiekraker kwam csv Apeldoorn door een wonderschoon doelpunt van Sander Krijns, achter het standbeen langs, op een vroege voorsprong. Na ruim een halfuur spelen verdubbelde Maikel Lange de score door de bal op aangeven van Fedde Dibbink over de doelman te lobben. Op slag van rust maakte DETO 2-1 via een penalty van Coplan Soumaoro, waarna Steven van Es in de blessuretijd van de eerste helft de 3-1 maakte. Toen de tweede helft tien minuten oud was, leek Jamarro Diks met de 4-1 het duel te beslissen. Door doelpunten van Coplan Soumaoro en Maarten Booyink werd het in de laatste twintig minuten nog aardig billenknijpen voor de rood-gelen, maar de drie punten bleven uiteindelijk verdiend op het Orderbos.

csv Apeldoorn-trainer Jeroen Burghout: “Ik ben heel blij met deze overwinning natuurlijk. We wilden het eerste kwartier pressie spelen. Normaal zakken we verder door, maar thuis moeten we meer laten zien en de toon zetten. We hebben hier afgelopen donderdag goed over gesproken met het team. Ik was er op het laatst niet gerust op in alle eerlijkheid. We kregen meer ruimte in de omschakeling, maar maken het niet af. Het kon echt beide kanten op in die fase. Ik heb toen ook wel even teruggedacht aan de wedstrijd tegen DUNO.”

Man of the Match Sander Krijns: “Het werd wel weer eens tijd dat ik scoorde en het was nog een belangrijke goal ook. Mooi achter mijn standbeen langs. Lang geleden bij Helios is mij dat ook eens gelukt. We hebben van de week voor het eerst echt een goed gesprek gehad, waarbij de neuzen echt dezelfde kant op gingen en het besef er was dat het vandaag echt moest gebeuren. We mochten niet verliezen en de boel is goed op scherp gezet. Ik moest er in de tweede helft af nadat ik een elleboogstoot kreeg. Voor de rust ging er ook al iemand op mijn hand staan. Maar goed, alles voor de drie punten.”

DETO-trainer Jos van der Veen: “In de eerste helft was het verschil dat Apeldoorn echt streed voor elke kans. Daarin hebben ze ons het voetballen onmogelijk gemaakt. We gaven de goals wel te makkelijk weg en creëerden zelf weinig. In de tweede helft lijkt het snel beslist. Het was goed hoe we terug het duel in kwamen. Uiteindelijk hadden we moeten doordrukken en het is zonde dat we de 4-4 niet gemaakt hebben.We houden de hoop erin voor het restant van dit seizoen. We moeten op zoek naar een goede serie. Daar leken we aan te beginnen voor de winterstop. Als je ziet hoe we vandaag terugkomen, dan geeft dat zeker hoop. We werken er keihard voor.”


csv Apeldoorn – DETO Twenterand 4-3 (3-1)
Scoreverloop: 10. Sander Krijns 1-0, 33. Maikel Lange 2-0, 43. Coplan Soumaoro 2-1, 45+1. Steven van Es 3-1, 54. Jamarro Diks 4-1, 71. Maarten Booyink 4-3

Scheidsrechter: Dhr. R. Turk
Assistent-scheidsrechters: Dhr. J. Teders en dhr. J.D. Hokke
Gele kaarten: 18. Jesse Perdon, 39. Jamarro Diks, 70. Jesse Hartgers, 84. Fedde Timmer (csv Apeldoorn), 51. Lesley Nahrwold, 68. Mark Koetsier (DETO Twenterand)
Aantal toeschouwers: 395

Opstelling csv Apeldoorn: Patrick Jansen, Jesse Perdon, Mike Peters, Fabian Put, Fedde Dibbink, Jesse Hartgers, Steven van Es, Maarten Boeve, Maikel Lange (89. Richard van Beek), Jamarro Diks (73. Fedde Timmer), Sander Krijns (68. Bruce Schotman)
Niet gebruikte wisselspelers: Steven Kooopmans, Luca Bouwmeester

Opstelling DETO Twenterand: Anthony van Zaltbommel, Stan Nijhuis (90. Dylan Tijs), Wybe Kram, Maarten Booyink, Kai Wesselink, Louis Vijfhuizen (46. Kevin Aman), Mark Koetsier, Lesley Nahrwold, Coplan Soumaoro, Kevin Peppels, Qays Shayesteh (90. Thomas Nijkamp)
Niet gebruikte wisselspelers: Roberto Stopel, Muhammed Kaya

Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman & Denise Veeneman
Foto’s: Dennis Bresser

Tekst: CSV Adeldoorn
KLIK HIER VOOR HET ALBUM

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA