Be Quick Zutphen (za) blijft ook na Zelos ongeslagen in eigen huis

Het was Be Quick die vanaf de eerste minuut liet zien de baas te zijn in eigen huis. Be Quick gaf Zelos geen ruimte en voetbalde goed. Cengiz en Steenbergen waren op dreef en zorgden meteen voor gevaar.

De aanvoerder vergat alleen tot twee maal toe te scoren, maar de toon was gezet. Achterin bleven ze uit de problemen en Rotman had weinig werk te verrichten. Jamiro Steenbergen was op snelheid weg door weer een fantastische bal van Cengiz, maar ook deze vloog over het goal. Toch was het snel 1-0 en verdiend ook. Een vloeiende aanval over de rechterkant zorgde voor een goal uit het boekje. Kadir snelde over de flank en gaf een goede voorzet, dit keer schiet Steenbergen wel binnen 1-0.

Zelos had veel moeite met het aanvallende spel van de blauw witte. Be Quick begon uit te lopen en wist door twee dezelfde situaties te scoren. Ezafzafi die de gehele week nog doodziek was stond gewoon op het veld, en leverde twee keer de bal af bij Steenbergen. Hij snelde twee keer langs zijn verdedigers en gaf beide voorzetten af bij de Andrade. twee keer was het raak. de Andrade werd meteen neergehaald en schoot zelf onberispelijk binnen vanaf de penaltystip 1-0. Zijn tweede zat een geweldige actie aan vooraf hij speelde al de verdedigers in de zestien uit en er zat niets anders op dan hem neer te halen. Hij kiest dezelfde hoek voor de tweede penalty en ook deze vliegt binnen 3-0. Waar er niks aan de hand lijkt scoort Zelos uit het niets. De aanvoerder van Zelos weet zich tussen twee verdedigers te manoeuvreren en schiet beheerst in het netje 3-1.

Meteen na de rust is het weer raak. Be Quick mag zelf aftrappen, maar door slordig balverlies weet Zelos er aan de zijkant langs te komen. Een lage voorzet is onhoudbaar voor Rotman en kan zo binnen worden getikt 3-2. Be Quick blijft creëren, maar waar Zelos in de 1e helft nog weinig tegenstand wist te bieden beginnen zij nu aan te dringen. De gasten blijven gevaarlijk uit de counters en Be Quick staat vaak te slapen. De fantastisch keepende Rotman weet gelukkig een aantal keer de gelijkmaker tegen te houden. Kisa gaat na de kant en Nahimana betreed het veld.

Toch blijft Be Quick weer kansen missen. Tazelaar schiet op de paal, de gebroeders schieten over en de Andrade schiet naast. Het lijkt zoon typisch verhaal te worden als je zelf niet scoort doet de tegenstander het wel. Toch weet Be Quick weer een fantastisch doelpunt te maken. Waar de oudste Steenbergen eerst de combinatie met zijn broertje zoekt. word nu Cengiz gevonden, de speler die altijd fraaie passes levert en als die scoort zijn het altijd prachtgoals, doet zijn naam eer aan. Een hoge voorzet van de aanvoerder word ineens op de volley genomen door Cengiz en hiermee gooit hij de wedstrijd op slot 4-2. Een goed begin eindigde bijna in een drama, maar Be Quick doet wat het moet doen en blijft ongeslagen in eigen huis.

Door: Gordon Gosewisch

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA