4D l Winnend DVV loopt verder uit na nederlagen concurrentie, monsterzege ONA’53

Arnhem – In de 4e klasse D werden zondag vier van de zeven geplande wedstrijden gespeeld, de overige drie duels werden afgelast. Koploper DVV versloeg Angeren en zag concurrenten Groessen en Westervoort verrassend van GSV’38 en Veluwezoom verliezen. De ploeg van trainer Ron Olyslager heeft nu een voorsprong van zes verliespunten op Jonge Kracht en al negen punten op Groessen. Onderin verloor Eendracht Arnhem kansloos met 8-0 van middenmoter ONA’53.


DVV- Angeren (1-0) 2-0
Lijstaanvoerder DVV versloeg middenmoter Angeren na een interessante wedstrijd, waarbij de bezoekers uit Angeren zeker niet kansloos waren. Voor DVV was spits Robin van Haeren voor rust trefzeker. Vlak na rust maakte een verdediger van Angeren een eigen doelpunt. Met liefst 32 punten uit 12 duels lijkt het niet de vraag of DVV kampioen wordt, maar wanneer er in Duiven een kampioensfeest gevierd gaat worden.

Groessen- GSV’38 (1-2) 1-2
In de subtopper in Groessen versloegen de bezoekers uit Giesbeek toch wel verrassend het als tweede geklasseerde Groessen dat een flink veldoverwicht had en ook via Joey de Haan op voorsprong kwam. De snelle rechtsbuiten Delano Cocu scoorde voor rust echter tweemaal tegen. In de tweede helft had Groessen recht op een strafschop maar bleef het uiteindelijk 1-2. Door de knappe zege van GSV’38 nadert de ploeg uit Giesbeek Groessen tot twee punten en vormen beide ploegen met Jonge Kracht en Westervoort de groep van vier achtervolgers op DVV.

Veluwezoom- Westervoort (1-0) 1-0
Met het nodige kunst- en vliegwerk heeft Veluwezoom verrassend Westervoort verslagen. Op De Pinkenberg werd het al snel 1-0 door een goal van Randell Santjes die profiteerde van een mislukte terugkopbal van een Westervoortse verdediger. In het restant was Westervoort oppermachtig en meerdere malen dichtbij de verdiende gelijkmaker. Mede dankzij paal, lat en doelman Jaimy van Staveren pakte Veluwezoom drie belangrijke punten om uit de onderste regionen weg te komen. Voor Westervoort waren het de eerste verliespunten in de strijd om de tweede periodetitel.

ONA’53- Eendracht Arnhem (3-0) 8-0
Degradatiekandidaat Eendracht bleef in Wageningen 35 minuten op de been tegen een veel sterker ONA’53. Na de openingstreffer van Roel van der Harst werd het voor rust nog 3-0 dankzij doelpunten van Yordy van Silfhout en Bjorn van den Brink. Na rust maakte Remco Derks een hattrick en waren Van Silfhout en Van den Brink nogmaals trefzeker. Eendracht blijft enerlaatste met 1 punt meer dan RKPSC, dat wel twee duels minder speelde.

Voor komende zondag staan onder meer Westervoort- DVV, Jonge Kracht- ONA’53 en HC’03- CHRC op het programma.

 

©Door Peter de Kinder

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA