IJskoude nederlaag Hierden bij Nunspeet (3-0)

Terwijl de winterstop was afgelopen en de winter écht was begonnen, werd de streekderby Nunspeet-Hierden afgewikkeld.
Hierden ging goed van start en koos direct de aanval; Jansen kreeg al snel een vrije trap te nemen, die door Patrick Pluim over de zijlijn werd gewerkt.

De eerste minuten waren voor Hierden tegen een zich terugtrekkend Nunspeet en er werden corners afgedwongen, waarbij Boersma eenmaal net overkopte.
De eerste aanval van Nunpeet was in de 7e minuut en het was Lucas Pelgrum die uit een vrije trap inschoot, waarna Hierden de bal niet afdoende wist weg te werken en zo Nunspeet in de rebound van afstand de 1-0 binnen kon
schieten door Lars van Wetering. Bij de tweede Nunspeetse aanval, vier minuten later, ontsnapte Hierden aan een tweede tegentreffer toen Enes Kekikoglu net centimeters voorlangs de verste paal schoot.
Hierden probeerde openingen te vinden, maar als men die dacht gevonden te hebben, kwamen vaak de passes niet aan en daarnaast moest het uitkijken voor de Nunspeetse counters; zoals in de 23e minuut toen Keklikoglu plotseling
vrij opdook voor doelman Grootkarzijn, die attent reageerde. Aan de andere kant schoot Boonen, na aangeven van Brokhoff, voorlangs.
Na een half uur spelen, worstelde Bock zich op links los van zijn tegenstander, maar werd gestuit door Andrew Galea.
Na een combinatie tussen Denilcon Ramazan en Marnix Tissingh, was het Van Wetering die Grootkarzijn op zijn weg vond.
In de 33e minuut was het Boonen die na voorgeven van Brokhoff, geen medespeler in de 16 meter vond en enkele minuten later was Boonen verdedigend ook op de juiste plek, toen hij een aanvalsopzet tussen Pluim en Van Wetering onschadelijk maakte. Vlak voor rust een goede pass van Bock op de met zijn rug naar het doel staande Spoelstra; hij verkoos een medespeler te zoeken in plaats van zich om te draaien en op doel te schieten.
Na de rust kwam Denzel in het veld voor de hard werkende Schut en kreeg Nunspeet de eerste corner na de pauze waaruit uiteindelijk,na een lichte scrimmage,Pluim van afstand, tussen en woud van benen, de 2-0 wist aan te
tekenen. In de 50e minuut was het Spoelstra, die Bock in staat stelde op doel te schieten, maar doelman Henrico Abma redde op tijd.
Het spel kabbelde door, zonder dat één van beide ploegen gevaarlijk werd en het was in de 62e minuut dat Hierden eindelijk een mooie lange aanval wist te plaatsen waarbij Klaassen uiteindelijk in het zijnet schoot.
Beelen kwam Boutachkourt vervangen en Hierden hield het overwicht en kreeg kleine kansen;  het was Beelen die, een combinatie tussen Mijnheer
en Brokhoff net naast schoot in de 68e minuut; en twee minuten later kwam Denzel net te kort na een vrije trap van Jansen. Keeper Abma kreeg pas in tweede instantie een inzet van Boersma onder controle, maar in de 77e minuut
was het toch Nunspeet weer wat het net wist te vinden; Grootkarzijn had een inzet van Nunspeet net voor de achterlijn gestopt, maar liet de bal los, waarna Van Wetering op een knappe manier van dit buitenkansje profiteerde, door
de bal knap met links, uit een moeilijke positie bij de verste paal binnen te schieten: 3-0.
De wedstrijd was gelopen en vlak voor tijd bokste doelman Abma een vrije trap van Bock nog uit de doelmond, maar gescoord werd er niet meer.
En zo leed Hierden een gevoelige nederlaag en moet het de komende week punten gaan pakken tegen DTS, om nu al niet te veel in de lagere regionen terecht te gaan komen.
Door: Bert Monster
Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA