Michael Brussen staat ook de volgende twee seizoenen aan het roer bij DVOL

Michael Brussen staat ook de volgende twee seizoenen aan het roer bij DVOL. De 37-jarige trainer heeft zaterdag zijn aflopende contract met twee jaar verlengd, tot de zomer van 2021.


Michael Brussen is bezig aan zijn tweede seizoen als trainer van DVOL. In augustus 2017 volgde Brussen Serge Heuveling op. Vorig seizoen leidde Brussen DVOL 1 voor de tweede keer in de historie naar de derde klasse. Daar doet het team het, ondanks het stoppen van o.a. zeven dragende spelers, boven verwachting goed met een voorlopige zesde plaats.

Michael Brussen geeft aan enorm blij te zijn met zijn contractverlenging. “Ik heb het goed naar mijn zin bij DVOL. De club heeft in 1,5 jaar tijd al veel stappen genomen en we zien daar steeds meer resultaat van. Een belangrijke reden voor mij om door te gaan is dat de spelersgroep heeft aangegeven graag met mij verder te willen. Maar we mogen en gaan nu niet stil zitten, we moeten verder, om het team nog verder door te laten ontwikkelen en wellicht in de toekomst met elkaar een stap te maken richting de 2eklasse. Ambities moet je met elkaar hebben en dat proef ik aan iedereen waarmee ik werk. We hebben met elkaar nog een andere ambitie: een ambitie die veel verder reikt dan alleen het eerste elftal.”

Voorzitter Stan Aldenhoven spreekt zich in soortgelijke bewoordingen uit. “We zijn blij dat we met elkaar doorgaan. Michael doet het geweldig bij DVOL 1. We hebben een jonge selectie met veel spelers die net doorstromen uit de eigen jeugd. Michael heeft met zijn aantreden laten zien zowel de spelers als het collectief beter te kunnen maken. Spelers zijn fitter en sterker. Er zit ongelofelijk veel energie in het team. Het is een plezier om naar het elftal te kijken. Daarmee heeft het een positieve werking naar de hele club”.

Aldenhoven vervolgt: “We zijn een van de snelst groeiende clubs uit de regio en een club met ambitie. Onze jeugdteams spelen op een steeds hoger niveau en scouts weten inmiddels de weg naar onze club te vinden. Plezier in voetbal staat voorop, maar een club met ambitie vraagt ook om verdere ontwikkeling. Natuurlijk met behoud van onze specifieke Lentse cultuur. Michael kan met zijn professionalisme, gedrevenheid en oog voor het individu daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Michaels bijdrage zal in de toekomst dus verder gaan dan alleen DVOL 1. Samen met Michael denken we verdere stappen in de ontwikkeling van de club als geheel te kunnen zetten. We willen onder meer onze jeugdtrainers ondersteunen om zich verder te ontwikkelen.”

DVOL 1 hervat de competitie op zondag 20 januari om 14:00 uur met een thuiswedstrijd tegen Beuningse Boys.

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA