4D Zondag l Koploper DVV met monsterzege op Eendracht de winterstop in

DVV heeft de succesvolle eerste seizoenshelft in stijl afgesloten. De jeugdige Duivense formatie won de uitwedstrijd tegen Eendracht Arnhem met 1-7. Voor de ploeg van trainer Ron Olyslager was dit de  zesde achtereenvolgende zege. DVV gaat met een voorsprong van zes punten op achtervolgers Groessen en Jonge Kracht als koploper van de 4e klasse D de winterstop in.

Op het lastig bespeelbare veld van Sportpark Over het lange water was het krachtsverschil tussen degradatiekandidaat Eendracht en titelfavoriet DVV te groot. Na een 0-3 ruststand won DVV uiteindelijk met 1-7 dankzij vier treffers van Marc Comans en doelpunten van debutant Kevin Harmsen, Boyd Hengeveld en aanvoerder Emerson Malaquias Bandeira. Bij een 0-4 tussenstand scoorde Umberto van Galen de eretreffer voor de thuisploeg.

In de eerste seizoenshelft won DVV negen van de elf duels en speelde het alleen met 2-2 gelijk tegen Jonge Kracht (uit) en GVA (thuis). Na drie degradaties in vier jaar lijkt de grote Duivense voetbalvereniging op de weg terug. De winterstop in de 4e klasse D duurt tot 20 januari, dan hervat DVV de competitie met een thuiswedstrijd tegen Angeren en gaat Eendracht op bezoek bij ONA’53.

Door: Peter de Kinder