DVE-Trajanus Zaterdag, Stroe en DVOV eerste periodekampioen 4e klasse

ARNHEM – Zoals verwacht hebben DVE-Trajanus, Stroe en DVOV afgelopen zaterdag de eerste periodetitel in hun 4e klasse veroverd.

In alle drie de gevallen waren de verschillen met de concurrentie minimaal en is het winterkampioenschap geen garantie voor een koppositie aan het einde van de competitie. Wel hebben deze drie ploegen zich minimaal verzekerd van een plaats in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse.

4e klasse A: DVE-Trajanus verloor zaterdag in Malden tegen directe concurrent Juliana’31 pas voor de eerste keer deze competitie twee punten. Door het doelpuntloze gelijkspel eindigt de Nijmeegse ploeg met 25 punten uit 9 duels op de eerste plaats in de eerste periode. De voorsprong op eerste achtervolger Quick 1888, dat uit bij VV Alverna met 2-3 won, is slechts 1 punt. Juliana’31 volgt op vijf punten achterstand op plek drie.

4e klasse B: Stroe won de eerste periodetitel dankzij een beter doelsaldo dan GVC. De ploeg uit de Veluwe won zaterdag met 6-0 van Wageningen en heeft uit de eerste tien wedstrijden 27 punten veroverd. Stroe heeft een doelsaldo van plus 36, de Wageningse studentenformatie heeft “maar” een positief doelsaldo van 24. GVC won wel met 4-0 van SC Valburg, waardoor het in de zes thuiswedstrijden zonder tegentreffer bleef. Veluwse Boys volgt met een achterstand van drie punten op plek drie, Fortissimo staat vierde met vijf punten achterstand.

4e klasse E: Op basis van een beter doelsaldo heeft DVOV de eerste periodetitel veroverd. Op de eigen Pinkenberg versloeg DVOV rode lantaarndrager FC Winterswijk met 8-0 waardoor het concurrent Eerbeekse Boys nipt voor bleef. Beide ploegen hebben 20 punten uit de eerste negen wedstrijden, maar de formatie uit Eerbeek kwam ondanks een 1-6 zege in Duiven op DVV vier doelpunten tekort voor de eerste periodetitel. Sportclub Eefde staat op een punt achterstand derde en ook De Paasberg, FC RDC en Sportclub Harfsen hebben met een achterstand van vier punten nog kans op het kampioenschap.

Door : Peter de Kinder

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA