Voorbeschouwing l Titelkandidaat Spero a.s. zondag naar uiterst gemotiveerd VIOD

Doetinchem – Afgelopen zondag wist VIOD Doetinchem na een 2-0 achterstand in de wedstrijd tegen DVC`26 alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Aanvaller Huub Oosterink ging samen met zijn teamgenoten uit hun dak, nadat Jos Klein Bleumink uit een corner van Thomas Jansen de gelijkmaker wist binnen te koppen.

“We begonnen afgelopen zondag rommelig en speelde te veel de lange bal. We creëerde niet veel maar gaven ook weinig weg. In de tweede helft komen we na tien minuten 1-0 achter, of dit buitenspel was weet ik niet ik kon het niet zien. Met veel geluk kan de spits van DVC`26 tien minuten de 2-0 scoren en dan weet je dat het een hele lastige klus wordt om nog terug te komen. Maar door strijdlust en ik denk ook zeker veerkracht kwamen we op 2-1 door een lastig, maar zeer mooi doelpunt van Marten van Delden.

Dat geeft wel een extra boost om die laatste 15 minuten alles te geven voor dat gelijke spel. En als je dan twee minuten voor tijd de 2-2 maakt, vind ik dat we het zeker verdiende dat puntje”, vertelt VIOD-aanvaller Huub Oosterink, die het afgelopen seizoen de clubtopscorer was bij VIOD en het liefst aan de buitenkant speelt. “Het maakt mij niet uit of ik op de links- of rechtsbuiten positie speel. Sinds ik bij VIOD speel is dit veel veranderd. Zo speelde ik in de A nog wel eens op de 10 positie of zelfs back, maar sinds ik bij de senioren speel gewoon op mijn vertrouwde plek. Qua doelpunten is het een groot verschil met vorig jaar, nu nog geen doelpunt gemaakt en vorig jaar had ik er al wel een aantal in liggen. Maar die komen vanzelf daar ben ik niet bang voor”, voegt Oosterink toe.

Zondag wacht een tegenstander van een ander kaliber. Spero uit Elst is medekoploper in de 2e klasse en won afgelopen zondag eenvoudig bij SDOUC.

“Het enige dat ik weet over Spero, is dat de eerste elftallen van de jeugd relatief hoog spelen. Wat ik van deze wedstrijd verwacht is dat wij het hun moeilijk kunnen maken. Als je ziet waar we vandaan komen en waar we staan na twee seizoenen, ben ik ervan overtuigd dat we in de tweede klasse horen en dat we thuis iedere tegenstander het lastig kunnen maken. Ook Spero. Maar Orion is voor mij de titelkandidaat. De enige wedstrijd, die wij echt kansloos hebben verloren”, sluit Huub Oosterink af.

 

Scheidsrechter bij dit duel is de heer Frank Sanders. De aftrap is om 14 uur.

MIDWINTERFEESTEN
Zondag wordt in de kantine van VIOD de eerste seizoenshelft met een knalfeest afgesloten. Deze dag zijn er vijf thuiswedstrijden. Vanaf 13 uur is het party-time met Feest DJ Martin. Er is Snert en een heerlijk broodje Unox. De MIDWINTERFEESTEN is een initiatief van Dennis Jansen (VIOD 9) en Nils Vriezen (VIOD 7). Iedereen is van harte welkom. De entree is GRATIS!

 

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA