Roda Boys alleen aan kop na minimale zeg op Zwaluwe (FOTOREEKS)

De wedstrijd tegen Zwaluwe was net als het weer. Zeer matig. Eenieder had over deze wedstrijd zo zijn eigen gedachten. Na de flitsende start een week eerder tegen Wilhelmina, hoopten de Roda supporters op een goed vervolg tegen Zwaluwe. Niets was minder waar. Gedurende de eerste helft kwamen er nog wel een aantal uitstekende kansen, maar die bleven allen onbenut.  Eindstand 1-0.

Roda Boys is er de ploeg niet naar die zonder de volledige inzet zo maar een wedstrijd naar zich toe kan halen. Tegen Zwaluwe oogde het vanaf de eerste minuut stroperig, te veel lopen met de bal. Op het natte veld waren weinig goede vlot lopende combinaties zichtbaar.

Een uitstekende kans voor Nils Loef spatte op de handen van de Zwaluwe keeper uit een. Dat was voor de rust één van de meerdere kansen die zich voordeden om de score te openen.

Het duurde uiteindelijk tot de 29ste minuut alvorens de eerste en later zou blijken ook enige treffer werd gescoord. Uit een corner was het Rik van de Broek die met het hoofd de 1- 0 op het scorebord wist te zetten.

Dat was tevens de ruststand. In de rust werd ook duidelijk dat de standen op de andere velden er op dat moment niet ongunstig uit zagen voor Roda. Dan moest er uiteraard wel gewonnen worden En om daar zeker van te kunnen zijn moesten er dan ook nog meerdere doelpunten gescoord worden.

Na de rust werd het spelpeil er niet beter op. Zwaluwe kwam door toedoen van Roda steeds beter in de wedstrijd en in de slotfase kwamen er zowaar ook nog enkele schietkansen om zodoende nog een punt mee te kunne nemen naar Lage Zwaluwe. Waar er voor rust nog volop kansen te zien waren, was dat na de rust een stuk minder. Nils Loef had zo halverwege de tweede helft de tweede binnen kunnen schieten, maar knalde over. Uiteindelijk floot de goed leidende scheidsrechter Richard van de Rest voor de laatste maal en kon de warme kleedkamer worden opgezocht. Dit was met afstand de minste wedstrijd van Roda Boys dit seizoen. Vooral in thuiswedstrijden gaat het heel moelijk. Waar de 5 gespeelde uitduels tot nu toe alle werden gewonnen, werden er thuis al 7 verliespunten genoteerd. Door de andere resultaten werd het toch nog een succesvolle dag voor Roda Boys, dat door het verlies van Pelikaan en het gelijke spel van Nivo Sparta nu alleen aan de leiding gaat. A.s. zaterdag gaat Roda Boys op bezoek bij Tricht.

Fotos: Gerald van Zanten

KLIK HIER VOOR HET ONLINE ALBUM