Winnend Jong De Graafschap houdt kans op kampioenspoule, Heerenveen-spits Hornkamp wellicht versterking in winterstop

Doetinchem – In een aantrekkelijke wedstrijd heeft De Graafschap 2 maandagavond de reserves van Heerenveen verslagen. In Zelhem werd het 4-3 voor de ploeg van Jan Vreman die Javier Vet tweemaal zag scoren, Stef Nijland en Delano Burgzorg waren eenmaal trefzeker.

Door de driepunter houdt de beloftenploeg van De Graafschap perspectief op een klassering bij de eerste vijf. Bij tegenstander Heerenveen 2 toonde spits Jizz Hornkamp zich als een interessante speler voor De Graafschap om in de winterstop te huren.

Op Sportpark de Pol trad De Graafschap 2 met negen selectiespelers aan, aangevuld met rechtsback Mart Jansen en linksback Lars Hekkers. Na een kwartier opende Jizz Hornkamp de score voor de bezoekers uit Friesland, waarna de sterk spelende Javier Vet een kwartier later de verdiende gelijkmaker inkopte.

In de tweede helft bracht Vet met een knap schot de reserves van De Graafschap op voorsprong, waarna Hornkamp gelijkmaakte. Dankzij treffers van Nijland en een schitterend geplaatst schot van de uitstekend spelende rechtsbuiten Burgzorg kwam de thuisploeg op 4-2. Met een benutte strafschop bepaalde Mihajlovic de eindstand op 4-3.

Door de overwinning stijgt De Graafschap 2 naar de zevende positie, maandag 10 december volgt in Leeuwarden tegen Cambuur 2 de laatste wedstrijd. Na de ontmoeting van vanavond tussen de reserveteams van Go Ahead Eagles en Cambuur maken we morgen de balans op in deze competitie met de kansen voor NEC 2 en De Graafschap 2 om bij de eerste vijf te eindigen om zo een plek in de kampioenspoule af te dwingen.

Bij tegenstander Heerenveen 2 viel spits Jizz Hornkamp op. De 20-jarige aanvalsleider speelde eerder in de jeugdopleiding van Ajax en AZ en maakte inmiddels al zijn competitiedebuut bij de hoofdmacht van SC Heerenveen, waarbij hij in 59 minuten al tweemaal doeltreffend was. Omdat Hornkamp in Friesland Sam Lammers en Pelle van Amersfoort voor zich heeft, lijkt een verhuur in de winterstop een serieuze optie.

Tegen het centrale duo Bart Straalman en Myenty Abena maakte Hornkamp maandagavond in ieder geval reclame voor zichzelf door behalve tweemaal te scoren negentig minuten dreigend en actief te zijn. Wellicht een buitenkansje voor De Graafschap?

Opstelling De Graafschap 2: Etamadi; Jansen, Abena, Straalman, Hekkers; Klaasen, Vet, Nijland; Burgzorg, Thomassen, Hamdaoui

 

Door: Peter de Kinder

 

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA