Geweldig teamprestatie DZC’68 bezorgt driepunter in Kampen

DZC ’68 heeft zichzelf op zaterdag 01 december 2018 een uitstekend dienst bewezen door een 0-3 overwinning te boeken op Go Ahead Kampen in Kampen.

Het aardige voorafgaande aan deze wedstrijd : de statistieken waren in het voordeel van de Doetinchemmers. Maar ja, wat zeggen deze cijfers als je zelf op de dertiende plaats staat en de tegenstander op een 3de positie. Go Ahead Kampen miste een drietal potentiële basisspelers maar dat was bij de mannen van Verheijen precies zo Thomas, Tollie, Dylan, Stephen en Max stonden niet op het wedstrijdformulier.

In de beginfase had DZC het moeilijk zich in de wedstrijd te spelen. Er werd erg hard gewerkt. Toch kon Go Ahead Kampen gevaarlijk worden, maar was in de afronding niet erg effectief.. DZC doorstond storm in de beginfase van de wedstrijd en kwam organisatorisch steeds beter te staan. In de 14de minuut kwam DZC op voorsprong door Meron Zehaye, die een aanval over rechts prima binnenschoot in de korte hoek.

Het bleef een hele toer in de 1ste helft om de voorsprong vast te houden. Go Ahead creeërde zich de nodige kansen, het collectief van DZC stond zijn mannetje. En vlak voor rust werd de voorsprong zelfs uitgebreid : Robin Faber hield het hoofd koel en behield daardoor het overzicht en rommelde de bal binnen :  0 – 2. Op een beter moment kon deze goal niet komen. Iedereen uit Doetinchem ging goed gemutst en kleedkamer, kantine en bestuurskamer.

In de tweede helft ging DZC, gesteund door de voorsprong, steeds beter meedoen. De leidde tot gelijkwaardigheid op het veld en in de 63ste minuut lag de 0 – 3 in  het net door Duri Tekkerlek. Iedereen uit Doetinchem kneep zich in de arm en veegde zich de ogen nog eens uit. Het stond duidelijk op het scorebord 0 – 3 !

 

Op 08 december 2018 wacht KHC, ook afkomstig uit Kampen als tegenstander.

De opstelling DZC : Job Tadema, Jesse Wortelboer, Robin Faber ©(Jelle van Rinsum), Sergio Keurntjes, Jody Keuben; Nick Abbink, Freek Linnenbank, Rutger Ebbers; Meron Zehaye, Duri Tekkerlek (Ruben Wichgers) en Fabian Mensah(Gloria Papela)

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA