vv Hierden kan vroege voorsprong niet verdedigen (1-1)

Het begon in Vriezenveen begon een kwartier eerder dan vanwege het ontbreken van een lichtinstallatie op het terrein van DOS’37, dat twee geschorste spelers miste.

De wedstrijd was amper een minuut oud of de bal lag al in het netje en het was Hierden dat in de eerste minuut op voorsprong kwam uit een vrije trap van Jansen, net buiten het strafschopgebied; tussen een woud van benen verdween de bal, die ook nog van richting werd veranderd, achter de verbouwereerd staande doelman Patrick Nitert: 0-1. Vlak daarna was bij Hierden, Grootkarzijn attent bij een inzet van Bernd Bove, na aangeven van Stef Van Der Velden.

Na een één twee tussen Haddadi en Boersma, ontstond opnieuw een grote kans voor Hierden, maar het was DOS dat de gelijkmaker scoorde ,toen Van Der Velden een vrije doortocht kreeg richting Grootkarzijn en de bal laag binnenchoof: 1-1.

Tot zo’n vijftien minuten was het DOS dat wat kansen creëerde; Douwe Koebrugge schoot net naast , na voorbereidend werk van Bove; Grootkarzijn maakte een vrije trap van Sten Middelkamp onschadelijk.
Daarna speelde het spel zich hoofdzakelijk af op het middenveld en kwamen beide teams nauwelijks in hun strafschopgebieden, tot in de 28e minuut toen Bove via de deklat, overschoot.

Het laatste kwartier voor rust, gooide Hierden de schroom wat van zich af; in de 30e minuut kreeg Hierden een corner, waarna Haddadi,Boersma hun inzet geblokt zagen, waarna Cloteda zijn schot nog van de lijn gehaald zag worden. Even later kwam Cloteda vrij voor doelman Nitert, maar deze redde; daarna mooie één twee tussen Klaassen en Haddadi en een aantal corners waarbij Klaassen opnieuw een bal van de lijn gekopt zag worden, na voorgeven van Denzel.

 

In de tweede helft begon DOS weer goed, maar naar gelang de tweede helft vorderde greep Hierden het heft weer in handen en forceerde het weer een aantal corners. Hierden scoorde zelfs, maar de goal werd wegens buitenspel afgekeurd. In de 70e minuut was het Brouwer die voortrok en na een kopbal van Hierden, werd er door DOS hands gemaakt en kon Hierden op voorsprong komen; maar Brouwer schoot te zacht in en doelman Nitert lag in de goede hoek.

Bock kwam Klaassen vervangen en Hierden hield nog druk,maar in de 76e minuut verspeelde Brouwer de bal aan Marc Meier en deze wist dit buitenkansje, vrij op doel afgaand, niet te verzilveren.
Vlak daarna scherpe voorzet van Bock, niet klemvast voor Nitert en een hard schot van Spoelstra net naast.In de 80e minuut , mooie combinatie tussen Boutachkourt,Brouwer en Haddadi, waaarna Boersma overschoot.

Brouwer werd vervangen door Beelen en Hierden had nog wat mogelijkheden om de drie punten naar sportpark Mhenzicht te nemen, maar gescoord werd er niet meer en dat betekende wel dat Hierden twee punten verloren had, gezien het betere spel in de tweede helft.

 

©Door Bert Monster

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA