Ter Leede bezorgt derde nederlaag op een rij voor DFS

Ook de derde tegenstander op een rij uit de top drie van de Hoofdklasse A leverde een nederlaag op voor de Betuwenaren. De eerste mogelijkheid werd door de thuisploeg ruim naast geschoten. Voor DFS schoot de vrijstaande Arends een goede voorzet van Dors vervolgens over. Eindstand 4-2.

Na zevenentwintig minuten kwam Ter Leede op voorsprong via topschutter Van Otterlo die attent reageerde op een, na een redding van doelman Omvlee, van de paal terugspringende bal door deze binnen te schuiven, 1-0. Daarna speelde DFS voor Sinterklaas door halfslachtig ingrijpen en een verkeerde terugspeelbal, waardoor de bezoekers met een 3-0 achterstand de rust ingingen.

 

In de tweede helft kabbelde het spel tot de vijfenzestigste minuut voort, zonder grote kansen voor beide doelen. In deze fase vergreep Hoekstra zich aan Arends en legde de scheidsrechter de bal op de stip en kon Hoekstra met een rode kaart inrukken. Remy Raterink schoot de strafschop daarna onberispelijk in de benedenhoek, 3-1 Vervolgens redde doelman Omvlee, na een slalom van een thuisspeler, bekwaam.
Na een prachtige pass van De Kler schoot Dors al snel de aansluitingstreffer tegen de touwen, 3-2 Bij DFS gloorde er hoop op een punt of wellicht meer.

Luciën Dors was nog het dichtstbij toen zijn indraaiende bal net voorlangs verdween. In de dying seconds, met verdediger Van Walsem als extra aanvaller, profiteerde Ter Leede optimaal van de ruimte door via Gillessen de beslissing tegen de touwen te schieten, 4-2
A.s. zaterdag speelt sv DFS om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland tegen
Smitshoek.

DFS: Jaap Omvlee, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst, Noë Bokila, Lorenzo Davids, Marijn de Kler, Gijs Grootendorst (46. Alex Scheffer) Luciën Dors, Jeffrey Arends, Remy Raterink.

Gele kaarten sv DFS: –
Rode kaart Ter Leede: Dirk Hoekstra

Toeschouwers: 250
Het verslag : Corné Meijering

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA