4B l Doelsaldo cruciaal in strijd tussen Stroe en GVC om eerste periodetitel

Met nog twee wedstrijden op het programma lijkt de strijd om de eerste periodetitel in de 4e klasse B op doelsaldo beslist te worden. Zowel Stroe als GVC verloren tot nu toe slechts eenmaal en hebben een relatief makkelijk programma.

Stroe won zaterdag knap de topper van Veluwse Boys met 4-2 en lijkt de beste papieren te hebben om als winnaar van de eerste periodetitel de winterstop in te gaan. GVC kan de formatie uit Stroe echter nog inhalen wanneer het de monsteroverwinning op EMM Randwijk (6-0) een vervolg weet te geven. Grote man voor GVC tegen hekkensluiter EMM was Jurrian Veldhuizen die liefst vijfmaal trefzeker was voor de studentenformatie.

Lange tijd leek Veluwse Boys op weg naar het winterkampioenschap, de ploeg uit Garderen won de eerste zes duels. Na een 1-0 nederlaag tegen GVC volgde zaterdag ook een 4-2 verliespartij tegen Stroe, waardoor Veluwse Boys nu derde staat met zes verliespunten. Ook Ede/Victoria heeft zes verliespunten, de ploeg uit Ede won zaterdag met 0-3 van Wodanseck.

Stroe heeft met nog twee wedstrijden op het programma in de eerste periode een positief doelsaldo van 28 treffers (40-12). Stroe speelt zaterdag in Randwijk tegen hekkensluiter EMM en kan op 8 december op de eigen Bosrand de periodetitel veroveren tegen middenmoter WVV Wageningen. GVC heeft een doelsaldo van plus 19 (23-4) en moet in de resterende twee duels dus negen doelpunten goed maken op Stroe. De verrassend sterk presterende formatie van trainer Riza Bican speelt uit tegen Wodanseck en daarna thuis tegen SC Valburg.

©Door onze redactie

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA