GROESBEEKSE BOYS – SC MILLINGEN “Derby met alles erop en eraan kent geen winnaar “

Groesbeek – Een derby met alles erop en eraan inclusief niet al te best voetbal. Millingen kende geen
respect voor de koploper en ging bijna met de overwinning naar huis.

Er gebeurde van alles en arbiter de Jong had het er maar druk mee om het gehele gebeuren op de voet te kunnen volgen. Het 1 e uur was het een gezapige pot voetbal maar in de 60 eminuut sloeg de vlam in de pan. Met de rust was het 0-0, beide teams kregen een paar mooie kansen maar de twee keepers Jeffrey Hoogenbosch en Chiem Haukes bleven overeind. In het laatste half uur moest je als toeschouwer attent zijn om niets te missen.

 

Het begon met een aanslag van Boys verdediger Teun op de Jong op de ledematen van Niels Wingels. Rood was op zijn plaats maar de onpartijdige gaf het volgen van de bal voorrang boven het hanteren van de regels. Dat kwam voor de bezoekers in dit geval goed uit want uit de gevolgde aanval kreeg Millingen na een handsbal een penalty toe gewezen. David Rüben maakte geen fout: 0-1.

Daarna werd het een soort hotse knotse voetbal in het domein van keeper Haukes. De bal ging alle richtingen uit maar niet in het net. Scheidsrechter de Jong had nog twee penaltys kunnen geven, een keer bij een handsbal in de 16 van de blauw-zwarten en de tweede keer toen Maarten Smits na een solo werd aangetikt. De sfeer werd grimmiger en soms onvriendelijk.

Rick Wolsing moest dit met een rode kaart bekopen zodat Millingen met 10 man verder moest. De thuisclub kwam hierna langszij, het was Daan Arnts die een inzet van Dave Kleijnen in het eigen doel werkte: 1-1. De gemeentelijke derby speelde zich soms op het scherpst van de snede af. Met als
resultaat een remise.

Wellicht een terechte uitslag al zag je de wil om te winnen meer bij Millingen dan bij de thuisclub terug.

Opstelling SC MILLINGEN:
Chiem Haukes, Rick Wolsing, Menno Houkes, Daan Arnts, David Rüben, Niels Wingels
(Danny Penninx), Rik Vermeulen (aanvoerder) (Bram Slotboom), Dirk Spann, Robin van der
Hoeven, Maarten Smits en Sam van der Velden.
Opstelling GROESBEEKSE BOYS:
Jeffrey Hoogenbosch, Jorn van der Horst, Thom Jochoms (aanvoerder), Lertoy Kersten, Teun
de Jong, Niek Eeren (Sil Eikholt), Gijs Müskens, Devin Jacobs (Jesse Peters), Bram de
Bruim, Dave Kleijnen en Ruben de Bruin (Stijn van de Berg).    

Verslaggever Hein van de Wal

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA