Bekervoetbal l Deze vier Gelderse clubs bekeren door na winst op woensdagavond

Arnhem – Na Silvolde, Sparta Nijkerk, NEC, ESA en WSV hebben woensdagavond ook DVOL, RODA’28, SC Bemmel en Bennekom zich voor de volgende bekerronde geplaatst.

Op Sportpark Vossenpels in Lent had derdeklasser DVOL geen moeite met het zaterdagteam van Alverna: 8-1. De ploeg uit Wijchen is een middenmoter in de 4e klasse A en was even overtuigend als verrassend de poulefase van de beker als groepswinnaar doorgekomen door af te rekenen met Excelsior Zetten, EMM en Uchta. In Lent was DVOL echter een maatje te groot getuige de 8-1 overwinning.

Op Sportpark Ressen had eersteklasser SC Bemmel geen enkel probleem met DVV zaterdag. SC Bemmel won afgetekend met 8-0 en plaatst zich voor de tweede bekerronde. De Duivense vriendenploeg overleefde dit seizoen voor de eerste keer de poulefase van de beker, maar was mede door een waslijst aan afwezigen kansloos tegen het drie niveaus hoger spelende SC Bemmel.

In Winssen was zondag derdeklasser RODA’28 te sterk voor de Wageningse studentenploeg van GVC. Op Sportpark De Boshof werd het 2-1voor de thuisploeg. Na een dubbele promotie is het bereiken van de tweede bekerronde een volgende mijlpaal voor RODA’28. Het dit seizoen verrassend goed presterende GVC kan zich nu concentreren op de competitie, waarin het zaterdag tegen Veluwse Boys de topper van de 4e klasse B speelt.

Op Sportpark de Eikelhof in Bennekom had eersteklasser Bennekom een makkelijke avond tegen Alexandria. De kleine zondagclub uit Apeldoorn dat als vijfdeklasser knap de groepsfase wist te overleven, werd door een 9-1 nederlaag kansloos uitgeschakeld. Kay Schuppers scoorde viermaal voor Bennekom.

DVOL- Alverna (za) 8-1
SC Bemmel- DVV (za) 8-0
RODA’28- GVC 2-1
Bennekom- Alexandria 9-1

Meer bekervoetbal vind je hier

©Door onze redactie