Futsal Apeldoorn blijft koploper volgen, lastige zege bij ZVV Volendam

APELDOORN – 2 november stond alweer de zevende competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma. Zvv Volendam, de nummer drie van afgelopen seizoen, stond op een achtste plek en wist dit seizoen tweemaal te winnen.   Futsal Apeldoorn stond met 15 punten op een gedeelde tweede plaats.  Eindstand 2-4.

De voorbereiding naar de wedstrijd tegen Zvv Volendam begonnen alles behalve wenselijk voor Futsal Apeldoorn. Youssef el Badey moest woensdag zien dat 4 spelers kampten met ziekte of blessures. En om het helemaal spannend te maken voor de hoofdcoach waren vrijdag Abdessamad Attahiri en Abderrahim Marouane niet inzetbaar. Tevens was het rondom Amsterdam een nachtmerrie om de files door te komen. De gehele selectie was pas om 19:45 gearriveerd en na overleg met de topscheidsrechters Rodrigues en D’Onorio werd de warming up tijd wat opgerekt. Voor Futsal Apeldoorn was het niet optimaal, daar nog veel spelers goed behandeld moesten worden. Door onze fysio/ verzorger Rob Lemein was iedereen gereed voor de wedstrijd.

 

De eerste paar minuten waren strategische minuten leek het wel. Volendam dat vol press speelde en Apeldoorn dat rustig bekeek wat de tegenstander deed. In deze fase waren aan beide kanten de mogelijkheid tot het eerste doelpunt. Waarbij Ennes van Maasbommel zijn waarde bewees voor Futsal Apeldoorn. Uiteindelijk viel de 0-1 aan de zijde van Apeldoorn. Rachid Boughalab eiste de bal bij een intrap op en zorgde dat Tevfik Ceyar voor het doel kwam en via het been van een speler van Volendam in het doel belande. Nog geen minuut later scoorde Futsal Apeldoorn uit een vrijetrap waarbij Tevfik Ceyar de trekker overhaalde. 0-2.

Futsal Apeldoorn speelde zeer sterk en de Volendammers hadden moeite om grip te krijgen op het snelle spel. Toch waakte Youssef el Badey voor gemakzucht en het niet afmaken van de kansen. Dit laatste gebeurde dan ook veel teveel in de tweede helft.

In de tweede Helft was het Taoufik Chadli die tweemaal scoorde. De 0-3 was een solo van eigen helft waarbij hij 3 spelers achter liet en de 0-4 was een individuele actie van Mohamed Bouraraasi die Taoufik liet binnen tikken. Na de 0-4 ontstond er veel ruimte voor de 0-5, 0-6 en 0-7. Deze goals bleven helaas uit. Het was zelfs zo ongelukkig dat er tegen een eigen speler geschoten werd bij een leeg doel. Al met al zouden in de laatste minuut toch twee doelpunten vallen.
Futsal Apeldoorn leed tweemaal slecht balverlies waarbij de individuele fouten met 1.34 op de klok meteen afgestraft werden door Volendam. Eindstand 2-4.

Na de wedstrijd was Youssef el Badey opgetogen ondanks wat tumult na de wedstrijd tussen beide ploegen.

“Soms neemt emotie de overhand en is het voor ons als sporters lastig om ons in te houden. De scheidsrechters hebben gewoon heel goed gefloten en wij (de trainers) zeuren soms teveel.
Al met al zijn we blij met de drie punten en hopen we deze lijn vast te houden. Zvv Volendam is geen makkelijke ploeg en ik moet ook eerlijk bekennen dat ik vind dat ze echt goed bezig zijn in Volendam. Ze hebben iets moois neergezet en het draait. Zo horen we als Futsalland of zaalvoetballand elkaar te stimuleren. De goede dingen van elkaar overnemen en de minder goede verbeteren.” Aldus de hoofdcoach Youssef el Badey

📆De volgende wedstrijd is a.s. Vrijdag 9 november tegen Zvv Eindhoven. Dit belooft weer een mooie wedstrijd te worden. Kom jij vrijdag onze mannen aanmoedigen? Be there!!

 

Verslag/kopie insturen naar de redactie kan via deze PAGINA