Beker l Deze vijf Gelderse clubs door naar de tweede ronde

Arnhem – Voor dinsdag avond stonden er zes bekerduels met Gelderse inbreng op het programma. Zoals verwacht mocht worden wonnen WSV, Sparta Nijkerk en Silvolde redelijk makkelijk van hun lager spelende opponent.

Het in de competitie nog ongeslagen NSC Nijkerk werd in IJsselmuiden verrassend met 5-3 uitgeschakeld door IJVV dat een klasse lager speelt. Ondanks een 0-1 achterstand bij rust versloeg de Arnhemse zaterdag derdeklasser ESA in eigen huis de Nijmeegse zondag derdeklasser Trekvogels met 3-2. Eersteklasser NEC kwam in de reguliere speeltijd niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen vijfdeklasser DSZ uit Boven-Leeuwen. Een bekersensatie bleef uit omdat de thuisploeg de noodzakelijk geworden strafschoppenserie beter nam.

Uitslagen dinsdag 6 november:

WSV- Oeken 4-0
ESA- Trekvogels 3-2
IJVV- NSC Nijkerk 5-3
NEC- DSZ 2-2 (5-3 na strafschoppen)
Swift’64- Sparta Nijkerk 0-3
VVG’25- Silvolde 2-3

Woensdag, donderdag, zaterdag en zondag worden er nog veel meer wedstrijden in de eerste ronde van het hoofdtoernooi van de districtsbeker gespeeld.

De KNVB verricht op dinsdag 13 november in Zwolle de loting voor de tweede en derde bekerronde , de volgende ronde staat voor 26, 27 en 28 november op het programma.

Door: Peter de Kinder